Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 480099
Прогноз погоди
Надзвичайна ситуація у ЗОШ №8 м. Житомира вичерпана
29 вересня 2009 року 12:54
29 вересня 2009 року дано офіційний коментар щодо ситуації, що сталася 28 вересня 2009 року у ЗОШ №8 м. Житомира.

Коментували ситуацію заступник міського голови Олег Стринець, головний санітарний лікар м. Житомира Олександр Шпита, начальник управління освіти міської ради Валентин Арендарчук, начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Суслик та начальник управління з питань НС та ЦЗН міської ради Микола Дідківський.


Як зазначив заступник Житомирського міського голови Олег Старинець, 28 вересня 2009 року близько 12.15 год. у школі №8 через вентиляційні отвори відчувався їдкий запах. Завдяки оперативності та професіоналізму директора школи та педпрацівників, усі учні були виведені з приміщення школи та поінформовані про подію усі відповідальні служби.
На місці працювало 11 бригад швидкої допомоги, 43 дітей госпіталізовано до обласної та міської дитячих лікарень.
На 12.00 год. 29 вересня 2009 року усі діти із лікарняних закладів виписані.


«О 12.15 год. до міської СЕС надійшло екстрене повідомлення, що у ЗОШ №8, зареєстровано факт отруєння дітей невідомою речовиною», - зазначив головний санітарний лікар м. Житомира Олександр Шпита. Служба виїхала на місце події. На 12.30 год. усі діти були евакуйовані із приміщення школи та санепідеміологічна служба почала відбирати проби зразків на хімічне дослідження 6 речовин I-IV класу небезпеки. Проби зроблені близько 13.00 год. та 18.00 год. 28 вересня 2009 року.
Невідомим газом отруїлися діти 10-15 років. Клінічні прояви отруєння – сльозотеча, сухий кашель, першіння у горлі. У деяких спостерігалося тимчасова втрата свідомості та блювання.
Головний санітарний лікар міста видав постанову про припинення навчального процесу у ЗОШ №8 м. Житомира та рекомендував провести генеральне прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів та провести провітрювання приміщень школи.
30 вересня 2009 року навчальний процес у ЗОШ №8 м. Житомира буде відновлено.


Начальник управління освіти міської ради Валентин Арендарчук відзначив оперативність та професіоналізм працівників школи, які вивели дітей зі школи та у протигазах відчиняли вікна і виносили особисті речі. Він також звернувся до батьків із проханням слідкувати за своїми дітьми та дивитися, що носять учні у своїх портфелях до школи.


Начальник управління з питань НС та ЦЗН міської ради М.Дідківський зауважив, що за 2 хв. 40 сек. було виведено усіх дітей із приміщення школи у безпечну зону.
«Цьому передувала постійна робота та співпраця між освітянами та управлінням з питань надзвичайних ситуацій. Тому всі знали, як діяти у подібній ситуації та прореагували оперативно та професійно», - зазначив М.Дідківський.
Дії щодо винних у даній ситуації проводять правоохоронні органи.
На 12.00 год. 30 вересня 2009 року надзвичайна ситуація вичерпана.


Начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Суслик поінформував, що медпрацівниками надавалася відповідна допомога дітям. Уже до госпіталізації дітей загрози для їх життя не було.
«8 дітей госпіталізовано із середньою тяжкістю. У «важкому» стані пацієнтів не було», - поінформував М.Суслик.
Госпіталізованим поставлено діагноз «отруєння невідомим газом».
На сьогодні стан усіх дітей задовільний.



Прес-служба міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare