Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477021
Прогноз погоди
У Житомирі хочуть визначити чіткий перелік зупинок приміських автобусних маршрутів
20 лютого 2014 року 12:54

 

Проект рішення «Про погодження переліку зупинок приміських автобусних маршрутів у м. Житмоирі» представив 19 лютого 2014 року під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Клинчук.

За його словами, більшість приміських маршруток проїжджають через місто і зупиняються фактично на кожній зупинці не тільки міських маршруток, а й тролейбусів.

«Ми хочемо, щоб приміський транспорт зупинявся на одній із перших зупинок на території м. Житомира, щоб пасажири могли пересісти на будь-який інший міський транспорт і поїхати у потрібному їм напрямку», – наголосив Володимир Клинчук.

Із Новоград-Волинського напрямку – зупинка вул. Офіцерська, з Чуднівського напрямку – зупинка Водоканал, з Бердичівського – вул. Жуйка, з Коростенського – Крошня (вул. Гранітна), Коростишівський – АВ-1 (Автовокзал).

Житомирський міський голова Володимир Дебой підкреслив, що це практика інших міст України.

«Коли ви приїжджаєте у будь-яке інше місто України, вас не катають по всьому місту. Ви виходите і далі їдете на метро або пересідаєте на міський громадський транспорт. У Житомирі через приміські маршрути виникає «маршрутний безлад». Ми повинні захищати свою міську транспортну систему», – акцентував Володимир Дебой.

Наразі у Житомирі працює 230 міських маршрутів, а паралельно понад 40 % приміських маршрутів фактично повністю перетинають місто.

Як повідомив Володимир Клинчук, автобус не може працювати у режимі маршрутного таксі, якщо до населеного пункту не ходить автобус у звичайному режимі. Відповідно до чинного законодавства – це порушення.

У паспорті їхнього маршруту зазначено першу і останню зупинки, проте транспорт все одно зупиняється на території міста, не погодивши місця цих зупинок.

Виконавчий комітет прийняв рішення розглянути цей проект із доповненнями на наступному засіданні.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare