Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477425
Прогноз погоди
Житомирські медики надали медичну допомогу 23 постраждалим
20 лютого 2014 року 12:26

Головні лікарі житомирських ЦМЛ № 1 та ЦМЛ № 2 розповіли про те, скільки постраждалих надійшло до медичних закладів внаслідок останніх подій у м. Житомирі протягом доби та окреслили свою позицію щодо суспільно-політичної ситуації в м. Житомирі.

Роботу медичних закладів особисто контролював Житомирський міський голова Володимир Дебой.

За словами головного лікаря житомирської ЦМЛ № 1 Анатолія Вусика, після 20.00 год. у лікарню почали поступати перші постраждалі у сутичках біля Житомирської ОДА.

Загалом у ЦМЛ № 1 було доставлено 19 постраждалих. Травму голови отримав і звичайний перехожий.

«В основному травми легкого ступеня важкості, 5 осіб отримали травми середнього ступеня важкості, 4 людини – закриті черепно-мозкові травми, одна людина поступила з відкритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку. 3 осіб поступили з отруєнням продуктами горіння  легкого ступеня ураження, інші мали забої, гематоми, рани. Усі вони госпіталізовані», – підкреслив Анатолій Вусик.

Допомога була надана за бюджетні кошти згідно з угодою, яка діє між лікарнею та КП «Фармація».

Головний лікар житомирської ЦМЛ № 2 Віктор Павлусенко теж зазначив, що лікарня надавала допомогу постраждалим та готова це робити і надалі. Він також акцентував, що треба зробити все, щоб у місті був лад і спокій.

«Я 35 років у медицині і вже трохи розумію, що таке людське здоров’я і життя. Бачимо, як помирають люди і зрозуміло, коли це важка хвороба, страшна автомобільна аварія, але коли починають масово надходити поранені громадяни у мирний час – це страшно. Ми бюджетники і наша заробітна плата залежить від документів, які знаходяться в офіційних установах. Якщо буде пошкоджено хоч один документ, то тисячі людей, зокрема, медиків залишаться без зарплати, а як наслідок – хворі без допомоги», – заявив Віктор Павлусенко.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare