Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464541
Прогноз погоди
До участі у майстер-класі з виготовлення ляльки-мотанки долучились юні житомиряни
17 лютого 2014 року 20:07

Перший майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки відбувся 17 лютого 2014 року і тривав упродовж двох годин. Під час майстер-класу досвідчені майстрині ділились секретами лялькомотання з учнями загальноосвітніх шкіл та житомирянами.

«Майстер-клас мені дуже сподобався. Спочатку було трошки важко, але потім я зрозуміла, як саме потрібно робити і в мене все вийшло. Напевно, залишу ляльку для себе як оберіг», – ділиться своїми враженнями 12-річна Анастасія, учениця ЗОШ № 32 м. Житомира.

«Сьогодні ми виготовляли просту ляльку, яка не містить вишивки, шитого костюму. Адже саму ляльку мотати швидше, ніж виготовляти костюм, на пошиття якого іноді можна витратити цілий тиждень. Який секрет майстерності? Скажу так: потрібно зробити ляльок сто і сто перша лялька буде професійна, досконала. Секрет один – це праця, праця і ще раз праця, щоб здобути досвід, практичні навички, щоб бачити свій майбутній виріб», – усміхаючись ділиться секретами майстер народної творчості Ірина Падюк, яка професійно займається лялькомотанням 5 років.

На думку пані Ірини, ляльку-мотанку можна розглядати як сувенір, іграшку та оберіг.

Графік проведення майстер-класів із виготовлення ляльки-мотанки:

вівторок, 18 лютого – 16:00 год. (майстер – Ганна Івченко);

середа, 19 лютого – 11:00 год. (майстер – Наталія Штарова);

четвер, 20 лютого – 11:00 год. (майстер – Ірина Пандюк);

п’ятниця, 21 лютого – 16:00 год. (майстер – Ганна Івченко).

Проведення майстер-класів різного ідейного та творчого спрямування відбувається за сприяння та підтримки управління культури Житомирської міської ради, КП «Обрядове», Обласної ради жінок та ГО «Український дім XXI століття».

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове