Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477292
Прогноз погоди
Наталія Леонченко: ми запроваджуємо жорсткий контроль за якістю харчування дітей
17 лютого 2014 року 14:03

Жорсткий контроль – це єдиний шлях для підвищення якості харчування дітей у дитячих садочках та виконання умов договору з боку постачальника продуктів. На цьому акцентувала 17 лютого 2014 року заступник міського голови Наталія Леонченко.

Наталія Леонченко сьогодні під час брифінгу розповіла про організацію харчування дітей у дошкільних закладах міста у 2014 році, тендерні процедури, посилення контролю за якістю продуктів та охарактеризувала проблемні питання.

«Цьогоріч суттєво зростають норми харчування: у грошовому виразі – на понад 20%, у натуральному еквіваленті – на 17-18%. У бюджеті на 2014 рік передбачається 44 млн.грн. на забезпечення харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх закладах міста», – наголосила заступник міського голови.

Зокрема, більше, ніж у 2 рази порівняно з 2010 роком зросло фінансування із міського бюджету на забезпечення харчування дітей у дошкільних навчальних закладах – із 7,058 млн.грн. у 2010 році до 14,361 млн.грн. у 2014 році.

«Сьогодні забезпечено нормальне збалансоване харчування дітей у дошкільних закладах. Всі основні продукти закуплені. Проведені тендери і найближчим часом будуть укладені договори на постачання риби та масла вершкового», – зазначила Наталія Петрівна.

Щодо скандальних постачальників, які забезпечували дошкільні садочки спредом замість масла вершкового у 2013 році, то цьогоріч тендерні торги на постачання масла вершкового виграв дистриб’ютор місцевого виробника ТМ «Рудь». Однак, фірма «Продцентр», що раніше постачала «масло», виграла тендерні торги на постачання деяких інших видів продукції.

Наталія Леонченко деталізує: «Ми діємо у законній площині, ні для кого не робимо преференцій чи виключень. На жаль, законних підстав щодо обмеження участі цієї фірми у тендері немає. На разі відкрито кримінальне провадження за фактом неналежного контролю в організації харчування. Проте, саме кримінальне провадження не є підставою для недопуску фірми до торгів».

Для того, аби не допустити подібних ситуацій у подальшому – наголошує заступник міського голови – запроваджено жорстку систему вимог до учасників тендерних торгів, якості та вартості продукції. Зокрема, у документації конкурсних торгів чітко прописано вимогу щодо подачі у пропозиціях учасників торгів протоколів досліджень на якість продукції. Посилюється контроль заявок закладів на продукти, якість приготування страв та застосування таблиці взаємозамінності.

«Тендерний комітет підійшов серйозно до організації тендерних закупівель у 2014 році та посилив вимоги. У договорі із постачальником обов’язковою умовою є проведення лабораторних досліджень всіх продуктів. Коли постачальник, ідучи на тендерні торги, свідомо демпінгує для одержання перемоги у тендері, тендерний комітет звертається до виробника для підтвердження якості продукції за заявленою постачальником вартістю», – розповідає Наталія Леонченко.

Начальник управління освіти Надія Полівода наголошує, що педагогічні працівники та батьківські комітети зі свого боку стежать за якість харчування у дитячих садочках. Зокрема, у Житомирі створено комісію щодо громадського контролю за якістю приготування страв, до складу якої входять у переважній більшості батьки та педагогічні працівники. Щонайменше раз у квартал комісія оглядає, як та із яких продуктів готують страви для дітей.

Фінансування харчування дітей у дошкільних навчальних закладах у 2010-2014 рр.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare