Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 128
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 488979
Прогноз погоди
Георгій Мокрицький презентував нову книгу «Танго з минулим»
13 лютого 2014 року 20:10

Краєзнавець, історик, журналіст Георгій Мокрицький презентував свою нову книгу «Танго з минулим» 13 лютого 2014 року в актовій залі Житомирської обласної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича. На презентацію книги завітали Житомирський міський голова Володимир Дебой та заступник міського голови Олександр Бочковський.

«Потрібно не жити в Житомирі, а треба жити Житомиром. Якщо ми будемо жити нашим містом, то воно процвітатиме. Звичайно, ідея створення цієї книги з’явилася давно. Мною також керувало бажання пізнати свій край, відкрити в ньому щось нове. Чому танго? Напевно, таке питання виникне у кожного, хто візьме до рук цю книгу. Відповідь на це питання дасть її побудова, структура: книга у легкій формі, з невеликими відступами вставками між нарисами, наче нагадує легкий танговий пірует, веде нас від постаті до постаті», – зазначив Георгій Мокрицький.

За словами автора, під час роботи над книгою вдалося з’ясувати адресу, де жив Святослав Ріхтер у Житомирі. Значна частина книги присвячена роду Кудрицьких, зокрема, відомому вченому, педагогу Михайлу Кудрицькому та ін.

Також під час виступу автор розповів про структуру книгу і подякував усім тим, хто сприяв появі видання у світ, зокрема, працівникам лікарень та поліклінік м. Житомира і висловив вдячність заступнику міського голови – Олександру Бочковському.

«Це ще одна перлина міста Житомира. Адже в цьому році нашому місту виповнюється 1130 років. І з Вашого дозволу, ми вважатимемо, що це Ваш подарунок до Дня міста. Книга –  вінець Вашої титанічної і творчої праці, яка, крім усього, має й ніжну назву. Ви правильно сказали, що потрібно не жити в Житомирі, а жити Житомиром. Крок за кроком ми повертаємось до історії нашого міста, до величі нашого міста», – зазначив Володимир Дебой і привітав автора.

Під час презентації гарні знайомі, друзі автора, керівництво міста переглянули короткометражний фільм про постаті, в яких розповідається на сторінках книги. Крім того, кожен із присутніх мав змогу поставити питання автору. Після цього відбулась автограф-сесія.

Довідка:

Книга «Танго з минулим» результат 30-річної дослідницької діяльності автора: листування з нащадками видатних людей України, Італії, Казахстану, Канади, Німеччини, Російської Федерації та ін. країнах; зустрічей з ними в різних містах колишнього СРСР; копіткої роботи в архівах і бібліотеках Житомира, Києва, Львова, Одеси, Москви, Санкт-Петербургу.

У книзі вміщено 40 нарисів про неординарні постаті в історії Житомира, 160 цікавих краєзнавчих мініатюр про місто. Книга проілюстрована 600 фотознімками. В покажчиках вміщено 1304 імені та 42 географічні об’єкти, про які йдеться в основному тексті і коментарях.

 

Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare