Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 479324
Прогноз погоди
Афганці: Ми не є учасниками революційних заходів, бо самі пережили революцію
12 лютого 2014 року 18:58

 

Зустріч керівництва області та міста із воїнами-інтернаціоналістами відбулася сьогодні, 12 лютого 2014 року.

Воїни-афганці підняли перед керівництвом області та міста низку проблемних питань, зокрема, щодо забезпечення житлом, надання медичної, матеріальної допомоги.

«450 наших воїнів пішли із життя за 25 років після війни. Ця «чорна» статистика часто залежить від медичної підтримки та допомоги афганцям. Афганці завжди у стою і активно працюють. Із 25 воїнів, яких вчора відзначив міський голова, 20 мають відповідальні посади. Приємно, що наші представники працюють відповідально», – підкреслив голова Житомирської обласної ради ветеранів Афганської війни Павло Мєнтов.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголосив, що сьогодні в області реалізується 6 напрямків підтримки афганців, у тому числі забезпечення воїнів-інтернаціоналістом житлом: «Ми сьогодні-завтра вручаємо 9 квартир. Ще 6 оформляємо. Звичайно, це мало. Але це – набагато більше, ніж було раніше. це ж стосується і медичного та матеріального забезпечення».

Житомирський міський голова Володимир Дебой подякував афганцям за активну позицію, за те, що ставши щитом між радикально налаштованими людьми, вони не допустили порушення громадського порядку та кровопролиття у місті.

Павло Мєнтов також підкреслив, що житомирські афганці тримають нейтральну позицію для того, щоб не допускати радикальних дій: «Ми не є учасниками революційних заходів, бо самі пережили революцію  і знаємо, що це таке. Ми бачили кров і не боїмося її. Ми завжди були і залишаємося стабілізаційними силами».

Також під час робочої зустрічі керівництво області, міста та афганських організацій обговорили готовність до проведення заходів з нагоди 25-річчя виведення радянських військ із Афганістану.

З нагоди пам’ятної дати та відзначення Року учасників бойових дій на території інших держав керівники області та міста вручили нагороди воїнам-інтернаціоналістам.

За співпрацю з афганськими організаціями головний редактор газети «Ехо» Володимир Яцкевич отримав орден «Честь. Пошана. Пам’ять» від Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Афганці Чорнобиля».

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare