Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 477197
Прогноз погоди
У Житомирі вп'яте відбувся Всеукраїнський фестиваль «Розстріляна молодість»
12 лютого 2014 року 16:31

12 лютого 2014 року в приміщенні Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги відбувся Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів-інтернаціоналістів «Розстріляна молодість». Захід  приурочений 25-й річниці закінчення війни в Республіці Афганістан.

Офіційну церемонію відкриття провів голова організаційного комітету фестивалю «Розстріляна молодість», письменник, поет, член Спілки журналістів України – Анатолій Миколайович Шмалюк.

«Цей фестиваль є особливим. Сьогоднішній захід є консолідуючим, таким, що об’єднує пам’ять, пам'ять про тих, хто загинув захищаючи нашу землю», – зазначив під час виступу Анатолій Шмалюк.

До учасників музичного фестивалю, учасників бойових дій, рідних загиблих в Республіці Афганістан звернулись Житомирський міський голова Володимир Дебой та голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук.

«Щирі вам слова подяки, шановні воїни-інтернаціоналісти, шановні офіцери, за те, що 25 років тому ви повертались до рідних домівок із гордо піднятою головою. Пишаюсь, що сьогодні Житомир зібрав найпатріотичніших представників та чудових митців з усієї України. В зал прийшли люди, які несуть у своєму серці вогник миру, повагу. Ви шануєте мир і декілька тижнів тому стали на захист миру в нашому рідному місті та недопущення насилля. І за це я вам низько вклоняюсь», – зазначив Володимир Дебой.

Також міський голова побажав присутнім житомирянам та учасникам фестивалю миру, здоров’я та Божого благословення.

 «Пам’ятаю все до цього часу. Під час війни в Афганістані був зовсім молодим, але тим не менше саме на війні знайшов справжніх друзів. Такий фестиваль, на мою думку, потрібен, адже він здійснює патріотичне виховання молоді. Дякую тим, хто сприяє проведенню такого фестивалю», – зазначив учасник бойових дій в Республіці Афганістан, автор і виконавець пісень Павло Опанасюк.

В рамках проведення фестивалю в приміщенні Житомирського облмуздрамтеатру пройшли різноманітні виставки.

Довідка:

У 2009 році фестивалю присвоєно статус  «Всеукраїнського».

Щорічно фестиваль проводиться до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і виведення радянських військ з Республіки Афганістан. 

Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare