Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482690
Прогноз погоди
Володимир Дебой: Якби так склалася доля, що треба було йти в Афганістан, я б без вагань це зробив
11 лютого 2014 року 12:36

Сьогодні, 11 лютого 2014 року, за участю керівництва міста відбулося розширене засідання правління Житомирської спілки воїнів-інтернаціоналістів.

Афганці за круглим столом обговорили роботу спілки, підняли проблемні питання, зокрема, в частині виконання державних зобов’язань.

Голова міської спілки воїнів-інтернаціоналістів Юрій Панасюк наголосив, що 25 річниця виведення радянських військ із території Афганістану для воїнів-афганців дуже важлива і почесна дата, до якої готувалися всі.

«15 лютого для нас як День перемоги. 15 лютого останній солдат покинув територію Афганістану. На жаль, на той час нас ніхто не зустрічав. сьогодні наймолодшим воїнам-афганцям від 45 років. Щомісяця 1-2 наших побратими йдуть із життя. Проблем, звичайно, багато, але ми їх вирішуємо і не скаржимося. ми свідомо обрали свій шлях – самовіддано виконувати державний обов’язок», – наголосив Юрій Панасюк.

За словами керівника міської спілки воїнів-афганців, сьогодні до пенсійного віку (55 років) доживає мало воїнів-афганців, відповідно, багато хто навіть не може повністю скористатися державними гарантіями. Проте, житомирські афганці завжди у строю: вони активно беруть участь у більшості загальноміських заходах.

Полковник запасу, кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеня, кавалер ордену ім. Б.Хмельницького Павло Мєнтов розповідає про участь житомирських солдатів у воєнних діях на території інших держав: «Житомир у Афганській війні проявив себе мужньо. Звичайно, були великі втрати, адже наші солдати завжди були на вістрії атаки. Ми – афганці – маємо налагоджену співпрацю із міською владою. Приємно, що із Володимиром Дебоєм у нас склалися хороші відносини і співпраця не лише як із міським головою, а й як із особистістю».

Житомирський міський голова Володимир Дебой згадує часи, коли молоді солдати йшли в Афганістан: «Я трохи молодший від тих хлопців, які виходили з Афганістану останніми. Але якби так склалася доля, що треба було йти в Афганістан, я б без вагань це зробив. Нас так виховували, і я з великою повагою ставлюся до воїнів-інтернаціоналістів».

Мер Житомира наголошує, що кожного афганця знає в обличчя, адже всі вони мають активну громадську позицію: «Я практично кожного із вас знаю особисто, адже бачу вас у строю, як людей, які активно продовжують громадську діяльність. Я дякую кожному із вас за розуміння і за те, що у складний для міста час ви завжди поруч. Спасибі воїнам-інтернаціоналістам, які стали щитом між радикально налаштованими людьми і не допустили порушення громадського порядку та кровопролиття у нашому місті. Сьогодні ми розпочинаємо низку заходів щодо вшанування героїв-афганців та солдатів, які не дожили до наших часів».

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare