Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 482052
Прогноз погоди
У Житомирі відбудеться презентація книги «Танго з минулим»
11 лютого 2014 року 11:38

Презентація нової книги Георгія Мокрицького «Танго з минулим» відбудеться у четвер, 13 лютого 2014 року, о 16:00 год. в приміщенні Житомирської обласної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича.

Книга з’явилась в світ за підтримки та сприяння вчених, освітніх діячів, істориків, письменників, а також працівників лікарень і поліклінік м. Житомира та ін.

Книга «Танго з минулим» – результат 30-річної невтомної дослідницької діяльності автора: листування з нащадками видатних людей України, Італії, Казахстану, Канади, Німеччини, Російської Федерації та ін. країнах; зустрічей з ними в різних містах колишнього СРСР; копіткої роботи в архівах і бібліотеках Житомира, Києва, Львова, Одеси, Москви, Санкт-Петербургу.

«Це дуже захоплююча робота, – пише у передмові автор, – коли зближаєшся на мить зі своїми героями, коли поринаєш у вир їхнього життя, минулі роки і століття, долаючи простір і час. Хіба це не нагадує запальне танго?».

У книзі вміщено 40 нарисів про неординарні постаті в історії Житомира, 160 цікавих краєзнавчих мініатюр про місто. Книга проілюстрована 600 фотознімками.

Нариси у книзі різнопланові, відрізняються за обсягом та наповненням фактами. Це, в більшості, невеликі есе та глибокі розвідки. У книзі представлені розповіді про життєвий шлях героїв і автор детальніше зупиняється на житомирських діячах і маловідомих сторінках їхньої біографії. На сторінках книги читач зустріне й «антигероїв».

На думку поціновувачів творчості Георгія Мокрицького, книга «Танго з минулим» має стати настільною книгою в кожній житомирській родині, адже буде цікаво та корисною і дорослим, і молоді й тим, хто не байдужий до історії, а також своєї «малої» та нашої спільної  «великої» Батьківщини – України.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare