Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464682
Прогноз погоди
Житомирські депутати звернулися до голови ОДА щодо підтримки ТТУ
7 лютого 2014 року 18:12

Рішення про заборону відкриття нових маршрутів маршрутних таксі у м. Житомирі, ініційоване депутатом міської ради Олександром Величко, прийняли депутати міської ради сьогодні, 07 лютого 2014 року, під час 31-ї сесії міської ради.

Також депутати звернулися до голови Житомирської обласної державної адміністрації та голови обласної ради щодо збільшення обсягу субвенції за пільгове перевезення пасажирів, виділення коштів на придбання тролейбусів та приведення у відповідність приміської автобусної мережі.

«Наше з вами зараз завдання – допомогти ТТУ, щоб приміські маршрути, прийняті без погоджень, були розірвані. У бюджеті розвитку ми передбачаємо кошти на тролейбуси. Я сподіваюсь, ви підтримаєте», – сказав міський голова Володимир Дебой.

 

Тексти звернень:

 

Голові Житомирської обласної

державної адміністрації

Рижуку С.М.

 

Голові Житомирської обласної ради

Запаловському Й.А.

23 січня 2014 року Житомирською обласною радою при розподілі державної субвенції на послуги зв’язку, компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інші пільги місту Житомиру було виділено
21,5 млн. грн., з яких 5,5 млн. грн. передбачено на пільги з послуг зв’язку, перевезення пасажирів залізничним та автомобільним транспортом, інші пільги.

Комунальному підприємству "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" міської ради  виділено 16 млн. грн. при мінімальній розрахунковій потребі 27 млн. грн. для його стабільного функціонування. Слід зазначити, що з перерозподіленої субвенції у 2013 році у сумі 9,4 млн. грн., 1,2 грн. так і не надійшло на рахунок КП "ЖТТУ". Крім того, з січня місяця поточного року у зв’язку з виділеною субвенцією не в повному обсязі, на підприємстві утворюється заборгованість з виплати заробітної плати, яка щомісяця буде зростати.

З метою недопущення соціальної напруги в колективі Житомирського трамвайно-тролейбусного управління та забезпечення своєчасної
виплати заробітної плати працівникам підприємства, відшкодування загальнообов’язкових внесків, зборів та податків до бюджету, депутатський корпус Житомирської міської ради просить Вас, сприяти виділенню додаткових коштів з обласного бюджету у сумі 12,2 млн. грн. для забезпечення мінімальної потреби підприємства.

 

 

Голові Житомирської обласної

державної адміністрації

Рижуку С.М.

 

Голові Житомирської обласної ради

Запаловському Й.А.

Упродовж трьох останніх років вживаються заходи для забезпечення стабільної діяльності комунального підприємства "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" Житомирської міської ради.

За рахунок коштів міського бюджету погашено боргові забов'язання підприємства у сумі 13,6 млн. грн. за кредитом, одержаним у 2007 році
під заставу комунального майна. Завдяки Вашій особистій підтримці у перерозподілі державної субвенції своєчасно виплачено заробітну плату працівникам у 2013 році, за кошти, виділені з міського бюджету на капітальний ремонт рухомого складу, додатково випущено на маршрути 19 одиниць електротранспорту. Вперше, за останні роки підприємство завершило рік без боргів з виплати заробітної плати.

Проектом міського бюджету на 2014 рік передбачено поповнення статутного капіталу Житомирського трамвайно-тролейбусного управління у сумі 10,4 млн. грн. для придбання вузлів, агрегатів та матеріалів для проведення поглиблених середніх ремонтів тролейбусів, що забезпечить вихід на маршрути додатково капітально відремонтованих 12 тролейбусів. Крім того, 4,0 млн. грн. передбачається спрямувати на придбання нових тролейбусів.

Враховуючи значимість єдиного соціального перевізника у
м. Житомирі, депутати міської Житомирської міської ради звертаються до Вас з проханням сприяти виділенню коштів з обласного бюджету на придбання тролейбусів для комунального підприємства "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління".

 

Голові Житомирської обласної

державної адміністрації

Рижуку С.М.

 

Голові Житомирської обласної ради

Запаловському Й.А.

Депутатський корпус Житомирської міської ради звертається до Вас щодо приведення роботи приміських автобусних маршрутів у відповідність до вимог чинного законодавства України.

Так, відповідно до ст. 32 Закону України "Про автомобільний транспорт" відправлення чи прибуття автобусів приміського сполучення здійснюється тільки з автостанцій, а в разі їх відсутності – із зупинок, передбачених розкладом руху.

Статтею 30 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні",
та п. 28 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту передбачено погодження місць зупинок приміських маршрутів на території населених пунктів виконавчими органами сільських, селищних та
міських рад.

Доводимо до Вашого відома, що розглянуті на останньому конкурсі маршрути (04.12.2013 року), а саме: №№ 102, 104, 104-А, 108, 121, 126, які фактично зосереджені на перевезенні міських пасажирів від 60 до 80 % та дублюють тролейбусні маршрути КП "ЖТТУ" центральними вулицями міста, не погоджені з виконавчим комітетом Житомирської міської ради, як того вимагає чинне законодавство України.

Приведення у відповідність приміської автобусної мережі дасть можливість уникнути дублювання маршрутів міського електротранспорту,  упорядкувати рух приміських маршрутів по території м. Житомира та збільшити надходження КП "ЖТТУ" за рахунок значного збільшення перевезень платних пасажирів.

Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове