Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477451
Прогноз погоди
Понад 100 житомирян одержали ліки за пільговими рецептами
6 лютого 2014 року 11:39

 

Сьогодні зранку, 06 лютого 2014 року, в аптеці № 202 КП «Фармація» Житомирської міської ради ліки за безоплатними рецептами одержали понад сто житомирян пільгових категорій.

«Сьогодні проведено відпуск ліків людям, хворих епілепсією, які мають психоневрологічні та інші захворювання, які є мешканцями Богунського району міста», – зазначає директор КП «Фармація» Олексій Ковтушенко.

За словами Олексія Юрійовича, комунальне підприємство часто йде на зустріч людям. Навіть у тому випадку, коли у визначений день люди тієї чи іншої пільгової категорії не встигають одержати необхідні ліки. Директор КП «Фармація» підкреслює, житомирянам пільгових категорій населення суттєво допомагає і підтримує управління охорони здоров’я Житомирської міської ради.

Як приклад, 06 лютого 2014 року, необхідні ліки одержала пенсіонерка пані Софія, яка не встигала отримати безкоштовні ліки у понеділок, 03 лютого 2014 року, коли отримували ліки пільгові категорії населення Корольовського району.

«Часто черги формуються зранку – вночі або з п’ятої години ранку. Особисто я, сьогодні прийшла о сьомій годині і вже була сороковою. Від працівників аптеки ми бачимо належне і доброзичливе ставлення. Але, на жаль, трапляється так, що люди потребують ліків на значні суми, наприклад, на 1 тис. грн. і більше, комусь потрібні ліки на суму 100 грн., комусь на меншу суму. Тому всім, на жаль, ліків не вистачає. Ми б дуже хотіли і просили, щоб нам збільшили виділення коштів на ліки», – розповідає пані Надія, яка прийшла отримати ліки для онука.

 «В моїх силах лише пояснити, яку функцію сьогодні виконує КП «Фармація», скільки насправді на сьогодні потрібно ліків, щоб забезпечити пільгові категорії населення в необхідних лікарських засобах», – зазначає Олексій Ковтушенко.

За словами Олексія Ковтушенко, зазвичай під час постійних комісій присутні не мають бажання слухати аргументи і всю суть проблемного питання щодо збільшення фінансування на ліки пільговим категоріям населення.

На думку, Олексія Юрійовича на сьогоднішній день, щоб забезпечити усі пільгові категорії населення потрібними ліками, необхідно збільшити фінансування таких категорій приблизно у чотири рази.

Управління по зв'язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare