Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5557
візитів всього: 481388
Прогноз погоди
Виконавчий комітет міської ради розглянув проект міського бюджету на 2014 рік
5 лютого 2014 року 17:33

Проект міського бюджету на 2014 рік, який вчора, 4 лютого 2014 року, під час бюджетних слухань представили громадськості директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук і розпорядники коштів, сьогодні, 5 лютого 2014 року обговорили на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Як повідомив Сергій Гаращук, обсяг бюджету на 2014 рік збільшується у порівнянні з минулим роком на 14% (майже 140 млн. грн.). Значна частина коштів спрямовується на виконання делегованих державою зобов’язань у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та ін.

Голова Богунської районної ради Людмила Янушевич поцікавилася, як здійснюватиметься ремонт доріг у м. Житомирі та яку суму планують закласти на це у бюджеті на 2014 рік.

«Дорожній фонд у цьому році складатиме понад 30 млн. грн., із них 1,1 млн. грн. спрямовано на утримання і ремонт доріг. Конкретний перелік доріг, які покриють твердим покриттям і відремонтують у 2014 році, буде затверджений виконавчим комітетом міської ради, при цьому врахують усі перехідні об’єкти», – зазначив Сергій Гаращук.

Він також підкреслив, що проект бюджету опрацьовується ще з 26 грудня 2013 року та був представлений на депутатських комісіях. Вони розглянули не лише загальний бюджет на 2014 рік, а й заслухали розпорядників коштів відповідно до профілю комісії.

У понеділок, 3 лютого 2014 року, бюджетна комісія рекомендувала затвердити бюджет в цілому без прийняття бюджету розвитку. З такою рекомендацією Сергій Гаращук не погоджується.

«Бюджет – гармонійний документ. Наповнення загального фонду залежить від бюджету розвитку. У разі виконання такої рекомендації – це призведе до негативних наслідків», – заявив директор департаменту бюджету та фінансів міської ради.

Житомирський міський голова Володимир Дебой акцентував, що комісії або не збираються взагалі, або збираються у мінімальному кворумі, який не дозволяє приймати рішення.

«Прикро, що є ті люди, які попри складну ситуацію у країні, хочуть, щоб у Житомирі було ще гірше. Депутати могли ознайомитися і вивчити бюджет ще з грудня 2013 року. Якщо виникають певні питання чи пропозиції, то за цей час їх можна було вже опрацювати та внести зміни і доповнення», – наголосив Володимир Дебой.

Мер Житомира запропонував проекти бюджету розвитку, які викликають сумніви у депутатів міської ради, прописати, як резервні, які можна після доопрацювання прийняти.

Виконавчий комітет Житомирської міської ради підтримав проект рішення з такою пропозицією та умовою його доопрацювання на засіданнях постійних комісій міської ради.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare