Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477038
Прогноз погоди
У Житомирі планують прийняти програму «Безпечне місто», щоб уникнути негативних ситуацій в місті
5 лютого 2014 року 17:23

Під час засідання виконавчого комітету 05 лютого 2014 року розглянули міську цільову програму «Безпечне місто» на 2014 – 2016 роки.

«В умовах сьогодення, кожен із нас прекрасно розуміє, що важко переоцінити, якого значення набули питання колективної та особистої безпеки. Зокрема, це стосується і громадян нашого міста. Передусім це проблеми та фактори, пов’язані з  техногенною, природною, соціальною безпеками», – зазначив під час доповіді начальник управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Микола Дідківський.

На підтвердження своїх слів Микола Васильович зазначив, що упродовж 2013 року на території м. Житомира зафіксовано: 779 аварій та подій, внаслідок яких 18 – людей загинули, 228 – отримали травми та 311 аварій в системах життєзабезпечення, що призводили до зупинки подачі електроенергії, газу тощо. Матеріальні ж збитки від пожеж склали більш ніж 3 млн. грн. Також доповідач зауважив, що від нещасних випадків, зовнішніх факторів загинули 167 людей, а також розповів про структуру системи «Безпечне місто».

Мета Програми полягає у створенні безпечних умов проживання та особистої безпеки громадян, своєчасне та ефективне реагування на аварії, надзвичайні ситуації техногенного, природного та соціального характеру та ін.

За Програмою, щороку планується встановлення 14 відеокамер вже у 2014 році. Під час засідання члени виконкому запитували доповідача, хто визначатиме і в яких саме місцях будуть встановлені відеокамери.

Начальник управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради зазначив, що було створено робочу групу, а при розробці та погодженні Програми було одержано рекомендації та пропозиції від правоохоронних органів.

«Щоденно проводиться аналіз, де скоюється найбільша кількість злочинів та виникають криміногенні ситуацій. Наші працівники здійснюють патрулювання, але одним із актуальних питань забезпечення громадського порядку в місті є і ця програма», – зазначив начальник управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області полковник міліції Юрій Дем’яненко.

Також Юрій Володимирович розповів, що в міськвиконком попередньо були надіслані пропозиції щодо встановлення 14 камер для здійснення відеоспостережень у місцях, де найчастіше виникають криміногенні ситуації, зокрема – це арка в Парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна та Ракушка, ЦУМ, вулиці Лятошинського та Московська, ринок «Хмільний» та ринок «Сімейний», майдан Соборний, майдан Корольова.

«Встановлення відеокамер у цих місцях забезпечить здійснювати дистанційний нагляд за правопорядком у цих місцях, а працівникам здійснювати патрулювання на інших мікрорайонах території міста. У нас єдиний обласний центр в Україні, де облаштовано усього три камери відеоспостереження, а відеокамер для забезпечення правопорядку та виявлення негативних ситуацій на вулицях міста немає», – зазначив Юрій Дем’яненко.

Також правоохоронець навів приклад запровадження органами місцевого самоврядування і виділення коштів на встановлення від 8 до 10 камер відеоспостереження у 2008 та 2009 роках в містах – Коростень, Бердичів, Новоград-Волинський і підкреслив, що внаслідок роботи цих камер розкривались злочини, які скоювались в денний час на вулицях міста.

«Нам потрібна не загальна інформація, а чіткі дані. По-перше, має бути схема, в якій буде чітко зазначено, як саме працюватиме система, хто саме матиме до неї доступ і як здійснюватиметься реагування. По-друге, має бути зазначена інформація щодо реалізації цієї програми. І третє питання – враховуючи всі можливі пропозиції, схематично показати місця встановлення камер для відеоспостереження. Потрібно здійснити аналіз, моніторинг місць, де їхнє встановлення є насправді потрібним», – наголосив Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Управління по зв’язках з громадськістю 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare