Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 482020
Прогноз погоди
Депутати Житомирської міської ради особисто оглянуть об’єкти, які ніхто не хоче орендувати
4 лютого 2014 року 09:16

Вчора, 3 лютого 2014 року, під час засідання постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та залучення інвестицій депутати міської ради проаналізували роботу комунального підприємства «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради.

В.о. директора КП «Агенство з управління майном» Житомирської міської ради Віталій Ільченко повідомив, що на кожний вид діяльності орендні ставки різні – від 2-3 грн. за м. кв. до 260 грн. за м. кв., Зокрема, мінімальні ставки використовують для оренди та розміщення громадських організацій.

Підприємством був також наданий перелік нерухомості, яка більше року не задіяна. Загалом визнані, як вільний фонд, і підтверджені комісією 54 об’єкти.

«Головна проблема в тому, що ніхто не хоче орендувати такі об’єкти, бо це здебільшого підвальні приміщення, у яких знаходяться комунікації. Продавати ми їх не можемо, тому треба шукати пропозиції для їх раціонального та ефективного використання, як об’єктів комунальної власності», – зазначила перший заступник Житомирського міського голови Галина Семенець.

Начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради, депутат міської ради Світлана Півоварова навела приклади таких приміщень: «Київська, 108 – підвальне приміщення у дев’ятиповерховому будинку. У ньому стоїть елеваторний вузол. Продати ми його не можемо, в оренду ніхто не хоче брати. Старовільська, 3 – підвальне приміщення, до того ж в аварійному будинку, воно також ніким не затребуване».

Борис Буряченко заявив, що немає різниці, які це об’єкти. Якщо вони є, то повинні здаватися в оренду або бути продані.

«Як зацікавити людей, щоб вони орендували ці приміщення?! Дайте оренду за 1 грн. чи за 3 грн., аби в цьому приміщенні навели порядок, щоб воно не розвалилося!», – акцентував голова комісії, депутат міської ради Василь Кучик.

Проте, за словами Галини Семенець, питання не лежить у площині оренди. Люди приходять, дивляться на саме приміщення і їх ціна вже навіть не цікавить. Вони не хочуть орендувати об’єкт, бо розуміють, що туди треба вкласти гроші.

Володимир Гірук, депутат міської ради, наголосив, що треба здавати приміщення в оренду на більш тривалий період, тоді орендар буде знати, що хоч спочатку вкладе кошти в ремонт, облаштування, але потім зможе отримати прибуток.

Галина Семенець зауважила, що термін оренди визначає не КП «Агенство з управління майном» Житомирської міської ради, а комісія.

Після обговорення, за ініціативи депутата міської ради Андрія Лілика, члени комісії вирішили особисто оглянути стан 54 об’єктів і під час наступного засідання визначити ефективні шляхи їх реалізації.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare