Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 482277
Прогноз погоди
КП «Фармація» – єдиний заклад у м. Житомирі, що безкоштовно забезпечує ліками пільгові категорії населення
3 лютого 2014 року 15:29

 

Ліки за безоплатними рецептами одержали пільгові категорії населення сьогодні, 03 лютого 2014 року, в аптеці № 202 КП «Фармація» Житомирської міської ради.

 «Сьогодні проведено відпуск ліків людям, хворих на психоневрологічні захворювання, хворих епілепсією тощо. Щоб зрозуміти, яку сьогодні місію виконує КП «Фармація» і для чого вона взагалі потрібна, треба прийти у день відпуску рецептів», – зазначає директор КП «Фармація» Олексій Ковтушенко.

«Бувало так, що люди займали черги з ночі, хтось приходив із самого ранку, чергували біля аптек у день відпуску ліків. Траплялось і так, що за одну-дві години місячний обсяг асигнування на забезпечення ліками закінчувався, і багато людей залишались без потрібних ліків», – розповідає один із працівників аптеки № 202.

На думку, Олексія Юрійовича на сьогоднішній день, щоб забезпечити усі пільгові категорії населення потрібними ліками, необхідно збільшити фінансування таких категорій приблизно у чотири рази.

«По-перше, це збільшить об’єм реалізації, тобто ми працюватимемо на прибуток, збільшуватиметься товарообіг, стане можливим розширення асортименту. По-друге, це зніме певну соціальну напругу. Адже ніхто з комерційних аптек не хоче займатись відпуском ліків для пільгових категорій. Якби було достатньо коштів, не було б такого, що ми відпускаємо лише кілька годин, а людина в будь-який час змогла б прийти та одержати необхідні ліки», – підкреслює Олексій Ковтушенко.

Як повідомив Олексій Юрійович, загалом за 2013 рік пільгові ліки одержали 6729 осіб, які фінансуються тільки з міського бюджету, а також 641 людина, постраждалих від аварії на ЧАЕС, забезпечення ліками яких здійснюється за кошти з державного бюджету.

«Сьогодні підприємство знаходиться на межі рентабельності. Але тим не менше КП «Фармація» – єдиний заклад, який забезпечує пільгові категорії населення ліками, які люди найбільше потребують», – зазначає Олексій Ковтушенко.

«Відпуск ліків пільговикам – це добра справа», – зазначає пенсіонер пан Іван і додає: «Щоправда, шкода, що часто бувають великі черги. Тому треба, щоб таких аптек було більше».

«Хотілося б, щоб ліки відпускали упродовж дня, бо я іноді не встигаю. Щоб збільшили для нас фінансування. Адже тоді всі люди, які справді потребують безкоштовних ліків, зможуть їх одержати. Добре, що такі заклади взагалі є. Якби їх не було, не знаю, що б робила», – зазначає пані Жанна, яка одержала ліки.

«Вдячна, що маю можливість одержати необхідні ліки за рецептом безкоштовно, але, на жаль, їх вистачає не всім. От тих людей справді шкода. Подобається те, що в цій аптеці хороші й дуже уважні працівники», – зазначає пані Ірина.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare