Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479417
Прогноз погоди
Прибирати сніг на прилеглих територіях мають суб’єкти господарювання різних форм власності
25 січня 2014 року 10:35

Санітарне прибирання, прибирання територій від снігу, крім житлово-комунальних підприємств, зобов’язані здійснювати і різні суб’єкти господарювання – організації, приватні та інші установи міста, заклади надання послуг та ін. Зокрема, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян.

Житомиряни-працівники закладів надання послуг кажуть:

«Прибираю за особистою ініціативою, щоб людям було приємно ходити, щоб і зовнішній вигляд офісу, де я працюю, і прилегла до нього територія були чистими і зручними для пішоходів. Прибираємо по ситуації. Якщо бачимо, що увесь час падає сніг, прибираємо частіше», – зазначає пан Іван, який прибирав територію біля свого місця роботи по вул. 1 Травня, 7.

«Починаю прибирати зранку. Якщо йде сильний сніг, прибираю частіше, а взагалі намагаюсь стежити за тим, щоб біля закладу було чисто», – зазначає пані Надія, яка підмітала сходи біля кафе по вул. Лятошинського, 4.

Існує низка документів, що стосуються забезпечення благоустрою міста:

1. Рішення виконкому від 15.03.07 № 159 «Про закріплення територій для додержання належного санітарного стану в м. Житомирі».

Відповідно до цього документа, за підприємствами та установами міста закріплені прилеглі до них території, шляхи, тротуари, зелені смуги, павільйони та посадочні майданчики міського пасажирського транспорту для додержання належного санітарного стану і догляду за зеленими насадженнями. Також у ньому зазначено «Щоденно проводити роботи з санітарного прибирання прилеглих та закріплених територій».

2. Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 №145 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць».

Зокрема, в розділі «Загальні положення» зазначено: «Прибирання об’єктів благоустрою – захід санітарного очищення, що передбачає регулярне збирання та перевезення в установлені місця побутових відходів, видалення вуличного замету, листя, гілля, снігу, льоду тощо».

3. Рішення Житомирської міської ради від 29.03.12 № 325 «Про затвердження Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі». Зокрема, у пункті 6.9 «Обов’язок по механізованому та ручному прибиранню та утриманню територій, вчинення протиожеледних заходів» Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі» зазначено:

- покриття тротуарів, проїжджої частини місцевих (внутрішньоквартальних) доріг, територій, суміжних (прилеглих) з приватними домоволодіннями на відстані 5 м по периметру покладається на власників або користувачів домоволодінь;

- покриття тротуарів, територій, прилеглих до торгових центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів та інших об’єктів торгівлі, авторемонтних майстерень, автомийок, підприємств та ін. організацій на відстані 20 м по периметру об’єкту чи землекористування проїжджої частини вулиці – покладається на суб’єктів господарювання, що утримують або експлуатують вказані об’єкти.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340–1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850–1700 грн.).

Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare