Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482174
Прогноз погоди
У Житомирі не допущено насилля завдяки скоординованим діям міського голови та депутатів міської ради
24 січня 2014 року 21:43

Сьогодні, 24 січня 2014 року, у Житомирі відбулася позачергова сесія Житомирської міської ради. У Житомирі завдяки відкритій позиції міського голови Володимира Дебоя та депутатів міської ради вдалося вирішити ситуацію мирним шляхом, шляхом демократичних переговорів та без кровопролиття.

Рішенням позачергової сесії Житомирської міської ради створено депутатську групу «Народна рада».

До складу новоствореної депутатської групи «Народна рада» увійшли 27 депутатів міської ради, які відповідають критеріям, озвучених активістами.

Перелік затверджено поіменно: Сергій Онищук, Наталія Боровська, Валентин Стойко, Віра Шелудченко, Сергій Машковський, Ігор Гундич, Юрій Янушевич, Сергій Мірошников, Олег Горай, Володимир Тичина, Олександр Рабінович, Олександр Радько, Валентина Позняк, Ганна Савченко, Геннадій Забродський, Людмила Симанько, Микола Савенко, В’ячеслав Глазунов, Володимир Михалець, Неля Ковалюк, Любов Цимбалюк, Олександр Величко, Іван Кучерявенко, Борис Буряченко, Юрій Мойсеєв, Володимир Кропивницький, Олександр Фещенко.

Засідання депутатської групи заплановане вже на завтра, 25 січня 2014 року, на 11.00 год. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», міський голова не може входити до складу депутатських груп. Проте участь у засіданнях груп Володимир Дебой братиме як обраний житомирянами міський голова, який працює для забезпечення життєдіяльності міста й недопущення насилля та кровопролиття.

Член виконавчого комітету міської ради Сергій Сухомлин наголосив: «Народна рада – це назва. По суті – це та ж сама частина депутатського корпусу, яка взяла на себе відповідальність за те, що відбувається. Фактично це депутатська група. Народна рада – це інструмент. З’являться народні вимоги, на які вона повинна буде  відреагувати».

Що говорять самі житомиряни, які прийшли під стіни мерії, про депутатську групу «Народна рада» і як розуміють її функції – далі.

«Нам сказали, що ми зможемо приймати закони», – цілком серйозно говорить жінка.

«Така громадська позиція – це прояв демократії. Але прикро, що цей прояв переріс у  неконтрольований натовп. Бачу серед людей і фанатиків, яких  колись бачила під час проведення мітингів футбольних фанів. Раніше вважала Житомир болотом, а людей несміливими, але і в житомирян є власна думка», – переконана житомирянка Людмила.

«Рішення прийняли, а далі поживемо – побачимо. Думаю, гірше не буде. Хоча хтозна», – прокоментував житомирянин Олег.

«Коли я разом із подругою виходила з сесійної зали, до нас звернулись юнаки у пов’язках, ще зовсім діти. Думаю, їм десь по 15 – 16 років, із фразою: «Бандюки!». Чесно?! Стало не по собі. Ми прості житомиряни, які так само зайшли в міську раду, щоб послухати депутатів і міського голову. Зараз же трохи болить серце, бо не зрозуміли, з ким і що саме ми прийняли», – ділиться своїми враженнями після прийняття рішення житомирянка Інна.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare