Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 481607
Прогноз погоди
Житомирські депутати піднімають питання брендингу міста та функціонування ОСББ
23 січня 2014 року 18:37

Більш детальний розгляд проекту бюджету м. Житомира на 2014 рік за розпорядниками коштів та сферами господарства розпочали 21 січня 2014 року депутати міської ради під час засідання комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту та гуманітарних питань.

Зокрема, що стосується роботи та потреб видатків діяльності житлового та комунального управлінь, члени гуманітарної комісії внесли свої пропозиції.

Депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк наголосила на здійсненні більш суворого контролю щодо якості облаштування бордюрів, зокрема, щодо необхідності їх пониження для належного пересування людей з особливими потребами.

Валентина Позняк акцентувала на потребі у встановленні у 2014 році більшої кількості звукових світлофорів: «На мою думку, звукові світлофори мають бути встановлені не тільки на центральних вулицях міста. Адже, якщо різниця у вартості звукових та звичайних світлофорів невелика, то чому б саме звукові світлофори не встановити на більшості вулиць Житомира».

Дискусійним на розгляді депутатської комісії стало питання капітального ремонту і встановлення пам’ятного знаку на території скверу на розі вулиць Лятошинського та Московської.

На думку депутата Житомирської міської ради Наталії Боровської, перед тим, як встановлювати пам’ятний знак, необхідно зайнятися брендингом міста Житомира, розробити і визначитися в основних концепціях розвитку міста. На думку депутата, вивчити це питання і висловити пропозиції може управління культури Житомирської міської ради або будь-яка інша спеціалізована в цій темі структура.

Перший заступник Житомирського міського голови Галина Семенець аргументувала: пам’ятний знак хлібу запропоновано встановити у сквері, адже там щороку на День міста житомиряни відзначають вже традиційне Свято хліба.

«Основне завдання капітального ремонту скверу – встановлення зовнішнього освітлення, якого зараз на території скверу немає, зрізання ушкоджених та аварійних дерев і насадження на їхньому місці нових. Пам’ятний знак та інші об’єкти є перспективою», – підкреслив Олександр Марцун.

Також Олександр Васильович наголосив на тому, що управління комунального господарства готове до розгляду всіх ідей та пропозицій як від депутатів, так і житомирян, а також їхнього реального втілення у життя.

Що ж до розгляду сфери житлового господарства, депутат міської ради Олександр Величко під час депутатської комісії запропонував детальніше ознайомитись із питанням Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а саме – проведення капітального ремонту за кошти міського бюджету і співфінансування власників квартир у відсотковому відношенні – 10:90 за умови ОСББ і 30:70, якщо немає об’єднання.

«Переконаний: лише у тому випадку, коли мешканець будинку самостійно вкладе кошти у ремонт, будь-які інші роботи, це цінуватиметься, підтримуватиметься чистота і порядок з боку самих мешканців», – зазначив голова комісії Володимир Башек.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare