Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464546
Прогноз погоди
10 тисяч житомирян скупалися на Водохреще
22 січня 2014 року 16:45

За даними служб, що забезпечували заходи на центральному пляжі Гідропарку, 19 січня 2014 року у рамках святкування Водохреща у річці Тетерів скупалися близько 10 тисяч житомирян.

З самого ранку на купання житомирян благословив Архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим і привітав зі святом Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Функціонування наметів для обігріву та наметів із чаєм та кавою через велику кількість відвідувачів було продовжено до кінця світлового дня. Увесь час на пляжі чергували медичні працівники та рятувальники. Купання житомирян супроводжувалося святковою програмою із вітаннями, колядками та щедрівками.

Під час святкування Водохреща у наступному 2015 році заплановано організацію статистичного підрахунку житомирян, які прийматимуть святкову купель, для встановлення рекорду.

Нагадаємо, цьогоріч житомиряни активно і з гарним настроєм відгукнулися на пропозицію святкування Водохреща:

«Ми вперше купалися всією родиною. Враження неймовірні. Тут, дійсно, святкова атмосфера. Погляньте, скільки людей! Дуже допомагають, особливо тим, хто купається вперше, встановлені намети з обігрівачами», – розповіла 32-річна Юлія після купання, яка прийшла на пляж із 7-річним сином.

«Я не хворію, бо приймаю священну купель. Це допомагає мені бути здоровим та завжди у формі», – зазначив 86-річний Петро Григорович, для якого традиція купання на Водохреще вже триває 40 років.

«Участь у купелі беру не вперше. Як на мене, вона надає наснаги, здоров’я на цілий рік. Після виходу з води відчуваю себе піднесено та бадьоро. Все дуже сподобалось», – сказав 30-річний Павло. Тим, хто ще не купався на Водохреще або боїться це зробити, житомирянин радить наважитись на цей крок, помолитися, попросити у Бога благословення і стверджує, якщо людина наважиться зануритись, то хотітиме купатись на Водохреще знову і знову.

«Купаюсь четвертий рік поспіль. Спочатку, коли заходиш у воду, трохи холодно, а потім дуже тепло. Усім бажаю зануритись на Водохреще. Не пошкодуєте! Вражень від купання – мегапозитивні!», – розповіла житомирянка Віра.

«Враження лише позитивні. Відчуваю тепло, прилив енергії. Прийшов у Гідропарк разом із рідними. Сподобалось і те, що є намети, в яких можна переодягнутись, погрітись чаєм або кавою», – зазначив житомирянин Володимир, який цього року на Водохреще занурювався вперше у своєму житті.

«Сьогодні купалась вперше. Прийшла разом із подружкою. Спочатку боялась зайти у воду, але потім зібралась з духом і побігла до води. Занурилась один раз. Зараз тепло. Вражень – море. Обов’язково купатимусь наступного року», – поділилася своїми враженнями після купання 13-річна Тетяна.

«Для мене купатись на Водохреще вже стало гарною традицією. Занурююсь п’ятий рік поспіль і кожного разу – це заряд бадьорості, енергії та позитиву. Вірю в духовне очищення людини, яке дає священна Водохрещенська вода. Добре, що житомирянам забезпечили намети», – зазначає журналіст Сергій Фещенко.  Також журналіст радить усім долучатись до цієї чудової християнської традиції, а наступного року запропонував усім журналістам Житомира стати учасниками купань і здійснити, так би мовити, журналістський заплив.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове