Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464495
Прогноз погоди
У Житомирі ліквідатори аварії на ЧАЕС одержують необхідні ліки
17 січня 2014 року 18:20

Робоча нарада за участі Житомирського міського голови Володимира Дебоя, заступників міського голови, голів районних рад, управління праці та соціального захисту населення, представників громадських організацій, а також медичних працівників міста відбулась 16 січня 2014 року.

За відповідним зверненням щодо проведення робочої наради до керівника міста звернувся голова Громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Леонід Антонюк.

Під час наради присутні обговорили питання реалізації державної програми допомоги ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС в м. Житомирі. Суть наради полягала в тому, щоб донести до відповідних профільних галузей, що ці програми є, допомога надається і відповідними пільгами можуть користуватись ліквідатори аварії на ЧАЕС усіх категорій.

Також згідно програми, медичне забезпечення за рахунок коштів державних субвенцій, можуть отримувати ліквідатори, які потрапляють на стаціонарне лікування.

«Проте є певні труднощі і недосконалі моменти в механізмі реалізації програми, які полягають у тому, що неможливо спрогнозувати наперед, яка кількість ліків, і які саме медичні препарати будуть потрібні для цієї пільгової категорії населення, чим і як довго хворітимуть житомиряни», – зазначив заступник міського голови Олександр Бочковський.

За словами заступника міського голови, доцільно створити механізм замовлення ліків не на рік, а по факту захворювань з укладанням відповідних угод.

Також під час робочої наради міський голова Володимир Дебой доручив Олександру Бочковському з’ясувати питання, чому діти пільгових категорій у жовтні та листопаді 2013 року не скористались путівками для оздоровлення в дитячих санаторіях і таборах.

«Я не впевнений у тому, що в місті з трьохсоттисячним населенням не знайшлось батьків, які б не захотіли оздоровити своїх дітей, навіть, якщо путівки на відпочинок пропонувались восени», – наголосив Володимир Дебой.

«У зв’язку з тим, що путівки, розраховані на оздоровлення дітей у жовтні та листопаді минулого року, співпали із навчальним процесом практично всі батьки, яким було запропоновано оздоровити дітей, на це не погодились. Оскільки, в санаторіях немає вчителів і фактично на кілька тижнів дитина залишає навчальний процес», – пояснив Олександр Бочковський.

Також міський голова закликав присутніх до співпраці та конструктивного вирішення проблем.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове