Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477257
Прогноз погоди
У Житомирі новації – червоний пінополіуретановий дах
16 січня 2014 року 11:17

Перший у Житомирі дах багатоповерхівки за адресою вул. Котовського, 71, виконаний за сучасними технологіями із матеріалу високої якості, презентували вчора, 15 січня 2014 року. Проблему протікаючого упродовж багатьох років даху вирішено – такий результат спільної позиції та конструктивних дій самих мешканців на чолі із активною старшою по будинку, управління житлового господарства, депутата міської ради Олександра Величка та підтримки Житомирського міського голови Володимира Дебоя.

Дах 9-поверхівки покрили пінополіуретаном – новим сучасним матеріалом, якому властива висока міцність, еластичність, стійкість і гідроізоляція. 1,5-сантиметрове покриття здатне витримувати температури від -200 °С  до +200 °С. Виробник – житомирська фірма – дає 30 років гарантії на таке покриття та наголошує: мешканці будинку будуть задоволені.

У свою чергу Житомирський міський голова Володимир Дебой наголосив, що готовий приїхати до мешканців навесні і особисто переконатися, як витримав зиму дах із новим покриттям і чи необхідно надалі продовжувати застосовувати таку технологію. Адже вартість нового покриття вища, ніж звичайного руберойду – 245 грн. за кв.м., тоді як рулонне покриття коштувало б 150 грн. за кв.м.

«Це вдалий для міста проект. Навіть, якщо вартість такого покриття вища порівняно із вартістю руберойду, він має гарантію 30 років, що дуже важливо. На цей дах обов’язково потрібно повернутися ще навесні і оглянути, як показало себе нове покриття. Тоді ми зможемо прийняти рішення щодо гідроізоляції за цією ж технологією й інших будинків. Будинок треба берегти, адже це власність тих людей, які тут живуть. Ми завжди готові підтримувати ініціативних мешканців», – сказав Житомирський міський голова Володимир Дебой.

У тому, що мешканці будинку діють, як одна команда, переконаний і депутат Житомирської міської ради Олександр Величко. Як депутат саме цього округу, він посприяв, щоб дах у будинку відремонтували.

«Без активності мешканців, їхньої ініціативності ремонт так швидко не був би виконаний. Вони проявили максимум наполегливості та довели, що є справжньою командою», – акцентував Олександр Величко.

Червоний капітально відремонтований дах тепер видно здалеку. Мешканці будинку із задоволенням розповідають про пілотний у місті дах.

«Уже декілька років ми дуже боялися дощу та снігу. Як тільки дощ – у нашому будинку так протікав дах, що вода доходила до шостого поверху. Ми дякуємо міській владі та нашому депутату за ремонт, який власними силами ми б не змогли зробити. Тепер у нас сухі квартири», – розповіла мешканка будинку Галина Шевчук.

«У мене і в сусідів раніше постійно протікав дах. Зараз, на щастя, вже ніяких проблем немає», – сказала мешканка 9 поверху будинку Зинаїда Миколаївна.

За словами начальна управління житлового господарства Житомирської міської ради Світлани Півоварової, у Житомирі 52 будинки із подібною проблемою.

«Ми використовували різні матеріали, але з часом вода все одно протікала. Тепер вирішили спробували новий матеріал – пінополіуретан. Ця система застосовується при будівництві басейнів і кораблів. Покриття 1-1,5 см. за 10 хвилин матеріал стає твердим. Протягом зими будемо спостерігати за станом даху. Якщо матеріал себе виправдає, то використовуватимемо його і для ремонту дахів в інших будинках», – зазначила Світлана Півоварова.

Вартість відремонтованого даху становить близько 500 тис. грн., при цьому термін служби складає 30 років.

Мешканці будинку за адресою вулиця Котовського, 71 зупинятися на досягнутому не бажають. У свою чергу, Володимир Дебой зазначив, що влада готова за програмою співфінансування з мешканцями будинку здійснити утеплення панельних стін їхнього будинку.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare