Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481529
Прогноз погоди
Визволитель Житомира Степан Бойко святкує 90 років
14 січня 2014 року 13:10

Сьогодні, в день 70-річчя звільнення Житомирщини, свій 90-й День народження відзначає ветеран, Герой соціалістичної праці, один із визволителів м. Житомир Степан Бойко.

Привітали видатного житомирянина із ювілеєм керівники області та міста, міської ради ветеранів, друзі та колеги.

 «У цей день народився дивовижний чоловік, людина величезної душі і серця, дивовижної працездатності, найталановитіший керівник, Герой соціалістичної праці, лауреат багатьох державних нагород, кавалер трьох орденів, багатьох бойових нагород. В радянські часи таких людей назвали маяками: в бурю і негоду, в туман і лиховій, під час штормів маяки освітлювали дорогу багатьом поколінням до щасливої мети. Маяками вони залишилися і сьогодні, являючи своїм життям яскравий приклад для життя поколінь», – так представив ювіляра Почесний громадянин Житомира, відомий культурний діяч Володимир Шинкарук.

Вручили квіти та відзнаки з нагоди 90-річчя Степану Бойко голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой та заступник міського голови Наталія Леонченко.

«У вас все є, але людська увага, повага ніколи не бувають зайвими. Довголіття, радості, здоров’я Вам», – звернувся до Степана Григоровича Сергій Рижук.

Йосип Запаловський побажав ветерану здоров’я та щоб іменний годинник служив ювіляру ще багато років: «Степан Григорович дуже активна людина. Ваше ім’я внесено в історичний літопис, яке відомо далеко за межами України».

Житомирський міський голова Володимир Дебой вручив визволителю Житомира відзнаку «Зірку визволителя – 70 років»: «Нехай ця зірка рідної житомирської землі буде також на Ваших грудях разом із найвищими відзнаками визволителя. Ви того достойні. Дай Вам Боже довгих і щасливих років життя!».

 Довідково: Степан Григорович Бойко родом із Коростишівського району. Закінчив сім класів. Пережив Голодомор. На початок війни йому не було і 17 років. Але свій внесок в перемогу в Великій Вітчизняній війні він зробив. Він пройшов усією Європою. Був мінометником. У бою під Кенінзбергом був важко поранений. 14 січня 2014 року відзначає 90-річчя.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare