Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 482223
Прогноз погоди
Управління житлового господарства закликає житомирян не смітити: складено 50 приписів
13 січня 2014 року 17:25

На сьогодні в деяких районах міста Житомира (територія приватного сектору) склалася нетипова ситуація щодо утворення звалищ господарсько-побутових відходів  на сміттєзбірних майданчиках.

Під час планового об’їзду території приватної житлової забудови міста Житомира було зафіксовано велике перенакопичення побутових відходів на вулицях Короленка та Івана Гонти.

Виходячи з викладеного та з метою оперативного вирішення ситуації, що склалася на вказаних вулицях, управлінням житлового господарства було прийнято рішення щодо залучення представників КП «ВЖРЕП №5» Житомирської міської ради, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира», а також ТОВ «Грінко-Житомир» та підрозділу муніципальної міліції для комісійного вирішення вказаного питання.

Так, 13.01.14 о 900 спеціалізованими транспортними засобами КП «ВЖРЕП №5» та ТОВ «Грінко-Житомир» було приведено в належний санітарний стан сміттєзбірні майданчики на вул. Короленка та Івана Гонти.

Комісією, яка була створена, з’ясовано, що вказана ситуація виникла у зв’язку з небажання мешканців приватної житлової забудови укладати договори на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ), а ті мешканці, які мають такі договори, відмовляються проводити оплату за надані послуги, в наслідок чого безкоштовно складують побутові відходи на сміттєзбірних майданчиках, які створені для тих людей, що вчасно здійснюють оплату відповідно до укладених договорів. Вказані дії призводять до неконтрольованого перенакопичення відходів на сміттєзбірних майданчиках, порушення графіків вивозу сміття, незадовільного санітарного стану прилеглих територій, а також до колосальних збитків підприємств-перевізників ТПВ (на сьогодні більше 1 млн.грн.) та комунальних підприємств, на території яких знаходяться сміттєзбірні майданчики.

Спільним рейдом проведено роботу щодо укладання договорів на вивіз побутових відходів на вул. Короленка, складено більш ніж 50 приписів стосовно необхідності укладання договорів на вивезення ТПВ та проведено роз’яснювальну роботу серед населення, стосовно необхідності оплачувати надані послуги.

Вказані заходи проводяться щоденно, а тому після їх завершення на вказаних вище вулиць, аналогічні рейди будуть продовжувати проводити на інших територіях міста.

Мешканці, в першу чергу приватної житлової забудови, мають зрозуміти, що питання належного санітарного стану вулиць на яких розташовані їх будинки, залежить в першу чергу від їх свідомості. Загально відомим фактом є те, що за якісну послугу необхідно вчасно сплачувати, лише тоді її якість буде відповідною.

Управління житлового господарства, як структурний підрозділ міської ради, в черговий раз сподівається на активну і свідому підтримку городян у вказаному напрямку, а також вважає, що лише спільними зусиллями ми зможемо зробити наше місто чистим.

Управління житлового господарства



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare