Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5551
візитів всього: 476751
Прогноз погоди
Управління освіти Житомирської міської ради спростовує інформацію щодо завищених цін на яловичину для потреб дитячих садочків
24 грудня 2013 року 18:12

На інформацію, розповсюджену у ЗМІ партією „Демократичний Альянс”, щодо закупівлі м’яса яловичини за завищеною ціною для потреб дошкільних навчальних закладів управління освіти Житомирської міської ради повідомляє наступне.

Управлінням освіти за результатами конкурсних торгів було укладено договір з переможцем конкурсних торгів ФОП Якімець В.І. 28 жовтня 2013 року на загальну вартість 1528470,0 грн. по ціні за один кілограм 59,94 грн.

Відповідно до технічного завдання документації конкурсних торгів та умов договору з постачальником характеристика м’яса, що постачається у дошкільні навчальні заклади наступна:

М'ясо (яловичина) – без кісток в великих шматках, в охолодженому (температура в товщі м'язів не перевищує від 0° до 4°С) або парному стані (температура в товщі м'язів стегна не нижче 35°С), з молодих туш; за показниками відповідає ветеринарній довідці, з незначною кількістю прожилок та плівок. М'якуш, отриманий від тазостегнової та лопаткової частин туш, зачищених від сухожилок і грубих поверхневих плівок, без наявності залишків крові, субпродуктів. Краї зарівнені, без бахром. Глибина надрізів м'язової тканини не більша ніж 10 мм. Поверхня чиста, не завітрена, без слизі; без стороннього запаху. Колір від рожево-молочного до рожевого. Вага від 0,5 кг до 3 кг. Температура в товщі продукту від 0 до 6 С. Напівфабрикати пакують без вакууму або під вакуумом в полімерні, плівкові матеріали, що дозволені центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я для контакту з харчовими продуктами. Кожне пакування повинне мати маркування, на якому повинно бути позначено окрім загальних вимог клас або сорт м'яса, вид, категорія та його термічний стан, дата виробництва (число, місяць, рік) умови зберігання, номер партії, позначення стандарту. 

В літній період допускається завезення замороженого м’яса при умові одноразової заморозки.

За умовами договору ФОП Якімець В.І. зобов’язався постачати м’ясо не за акцептованою ціною, а за середньостатистичною ціною, що надає щомісячно Головне управління статистики в Житомирській області.

Відповідно до довідки Головного управління статистики в Житомирській області від 10.12.2013 № 10-11/1-647 ціна на м’ясо яловиче крупний шматок охолоджене (м'якуш, отриманий від тазостегнової та лопаткової частин туш, зачищених від сухожилок і грубих поверхневих плівок, без наявності залишків крові) становила  у листопаді  – 60,44 грн.

Станом на 24 грудня 2013 року ФОП Якімцем В.І. виконуються умови договору: м’ясо завозиться відповідно до вказаних характеристик за цінами визначеними у договорі, що є нижчими середньостатистичних цін.

З огляду на вищенаведене твердження щодо забезпечення дошкільних навчальних закладів м’ясом яловичим вищого ґатунку за завищеними цінами є безпідставним та необґрунтованим.

 

Управління освіти міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare