Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464663
Прогноз погоди
У Житомирі відбулась акція «Пам’ять вічна»
23 грудня 2013 року 19:43

О 17:00 год. на майдані Перемоги, біля танку Т-34, в рамках відзначення 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників  розпочалась акція «Пам’ять вічна». Упродовж двох годин, із 17:00 до 19:00 год., учні загальноосвітніх шкіл м. Житомира запалили лампадки, таким чином вшановуючи пам'ять загиблих під час Великої Вітчизняної війни.

«Сьогодні учні-старшокласники та активна учнівська молодь м. Житомира беруть активну участь в акції «Пам’ять вічна» в рамках відзначення 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників. Це приблизно 300 учнів. Серед учнів міста упродовж року проводилась активна робота з підготовки до 70-річчя –  проведення учнівської конференція, під час якої було затверджено план святкувань, зустрічі школярів із ветеранами, учасниками Великої Вітчизняної війни, волонтерська робота та ряд інших заходів. Але саме така акція, форма роботи, проходить вперше, а взагалі учні охоче долучаються до різних пам’ятних заходів», – зазначила  методист управління освіти  Олена Ковальчук.

«Прийшов на акцію добровільно. У нас запитували, хто мав бажання, прийшов. Нас прийшло приблизно 15 учнів.  Моя думка щодо сьогоднішнього заходу така – потрібно пам’ятати подвиги загиблих людей, рідних і не тільки, які віддали своє життя заради нас. Мій прадідусь також воював і загинув», – розповів старшокласник ЗОШ № 5 Ігор Весельський.

«Думаю, що такі заходи варто проводити. Тому що діти звертаються до того, що було в нашому минулому, згадують і пам’ятають. Адже, хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього», – зазначає педагог-організатор ЗОШ № 15.

«Я проходила повз і побачила цей захід. Поцікавилась, що це за акція. Коли мені пояснили її суть, мене це зачепило до глибини душі. Також побачила щирих дітей, з розумінням того, чому вони сюди прийшли. І це не тільки мене зачепило. Вважаю, що такі акції повинні зачіпати усіх житомирян, перехожих, щоб вони не проходили байдуже повз, щоб не забували історію, коли наші батьки та діди воювали. Потрібно, щоб наші діти, онуки, правнуки знали, що теперішнім нашим життям ми завдячуємо саме їм. Тому треба шанувати ветеранів, вшановувати загиблих і бути більш милосердними», – зазначила пані Наталя, житомирянка, яка не змогла залишитись байдужою до акції.

Управління по зв’язках громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове