Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464490
Прогноз погоди
На День Святого Миколая мер Житомира вирішував проблеми водоканалу

19 грудня 2013 року, в День Святого Миколая, після вітань та вручення подарунків маленьким житомирянам, міський голова Володимир Дебой разом із заступником міського голови Володимиром Кропивницьким та директором КП «Житомирводоканал» Михайлом Ничипоруком приїхали до Мінрегіонбуду вирішувати життєво важливі питання міста.

За дорученням Віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойко після його робочого візиту до м. Житомира, у Мінрегіонбуді під головуванням першого заступника Міністра Григорія Семчука відбулася робоча нарада за участю керівництва міста Житомира та області щодо вирішення проблемних питань КП «Житомирводоканал» з метою недопущення критичної ситуації.

Компенсація різниці в тарифах, будівництво резервної гілки водогону, поглиблення водосховища та збільшення запасів води, а також необхідність ремонту греблі та забезпечення цілодобового водопостачання у місті – такі питання підняв мер Житомира Володимир Дебой на державному рівні. Керівник міста акцентував, що для належного, а тим більше – цілодобового забезпечення водопостачання Житомирводоканал має своєчасно отримувати відшкодування з різниці в тарифах, або ж працювати за механізмом взаєморозрахунків ПАТ «Обленерго» із ДП «Енергоринок».

За результатами робочої наради підготовлено протокольне доручення щодо розгляду на урядовому засіданні своєчасного фінансування заборгованості з різниці в тарифах та співфінансування із державного бюджету життєво-важливих для міста питань – будівництва другої гілки водогону та ремонту греблі.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Григорій Семчук наголосив: Мінрегіонбуд зробить усе можливе, аби Житомирський водоканал працював ефективно, не мав проблем із заборгованістю в частині компенсації різниці в тарифах та отримав її у повному обсязі. Також серед пріоритетних завдань Міністерства – сприяння у будівництві другої гілки водогону та ремонту греблі.

«Обленерго, не зважаючи на те, що є приватним, має бути соціально відповідальним підприємством, знаходити діалог із водоканалом і не шкодити мешканцям міста. У Житомирі багато хорошого зроблено. Житомирський водоканал має працювати стабільно, ефективно і цьому ми сприятимемо на всіх рівнях», – підкреслив Григорій Семчук.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрій Білоусов підтримав ініціативу розробки механізму взаєморозрахунків за електроенергію ПАТ «Обленерго» перед ДП «Енергоринок» лише після отримання компенсації за різницю в тарифах від держави.

Питання житомирського водоканалу після робочої наради в Мінрегіонбуді невдовзі вирішуватимуть на урядових засіданнях, аби передбачити фінансування водопостачального підприємства у 2014 році.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове