Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477346
Прогноз погоди
Завдяки консолідації дій влади рахунки житомирського водоканалу розблоковано. ФОТО
5 грудня 2013 року 15:36

Рахунки КП «Житомирводоканал» розблоковано і найближчим часом буде врегульовано питання виплати заробітної плати за жовтень працівникам підприємства. Про це повідомив сьогодні, 05 грудня 2013 року, під час зустрічі із працівниками водоканалу Житомирський міський голова Володимир Дебой: «Це питання вирішено завдяки конструктивному підходу трудового колективу. Наші офіційні звернення – і депутатів міської ради, і виконавчого комітету, сьогоднішнє мирне висловлення колективу сприяли тому, що нас почули на рівні Віце-прем’єр-міністра України. Завдяки підтримці людей нам вдалося зробити перший крок до вирішення проблеми житомирського водоканалу».

Оперативне вирішення проблемної ситуації стало можливим завдяки конструктивному підходу людей – підняття проблеми без гучних мітингів, шляхом мирних переговорів – та консолідації зусиль влади всіх рівнів – втручання міського голови Володимира Дебоя, голови облдержадміністрації Сергія Рижука та сприяння Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

«Я наголошую для всіх: ні водоканал, ні ТТУ, ні Теплокомуненерго не є жебраками. Це підприємства, що забезпечують життєдіяльність міста за будь-яких умов. За сприяння губернатора Сергія Рижука вже сьогодні перші кошти підуть на водоканал для виплати заробітної плати працівникам. Вдячний Віце-прем’єр-міністру України Олексанру Вілкулу за вирішення ситуації на рівні казначейства та забезпечення першочерговості саме цих виплат», – сказав Володимир Дебой.

Нагадаємо, сьогодні, 05 грудня 2013 року, колектив водоканалу прийшов на мирні переговори щодо напрацювання спільного із владою плану дій для вирішення проблеми заблокованих рахунків. Адже через понад 25-мільйонну заборгованість за енергоносії судовими рішеннями рахунки водопостачального підприємства були заблоковані. Це, у свою чергу, унеможливлювало проведення жодних операцій – від оплати за реагенти для очищення води, пального та матеріалів для ліквідації аварійних ситуацій до виплати заробітної плати працівникам.

Головний чинник такої проблеми – невідповідність тарифу економічно обґрунтованому рівню, що сьогодні становить 60-65 % від собівартості. Якщо за різницю в тарифах а водопостачання для населення компенсує держава, то недостача коштів за водопостачання від підприємств, установ і організацій не передбачена законодавством. А це – прямі збитки водоканалу.

Мер Житомира підкреслив: щомісяця для покриття різниці в тарифах та належного функціонування водоканалу не вистачає близько 3 млн.грн., враховуючи той факт, що з 2009 року розмір тарифів не переглядався. Тому кожне підвищення вартості енергоносіїв, розміру мінімальної заробітної плати та інших чинників лише поглиблює ситуацію.

Тому наразі керівництво міста й області ведуть переговори із Обленерго щодо спільного вирішення дій без блокування рахунків.

«Наша позиція – інтереси людей. Всі кошти, необхідні для виплати заробітної плати, надійдуть невдовзі до підприємства. Той факт, що сьогодні люди прийшли виключно до влади, підтверджує довіру до влади та можливість влади вирішити складні питання. Проблему потрібно вирішувати шляхом, яким ідуть усі цивілізовані країни – сідати за стіл перемовин і прийняти конструктивне рішення. На вулиці ще ніколи ніяких рішень не приймали. Сьогодні завдяки такій позиції і реакції влади всіх рівнів рахунки розблоковано», – сказав заступник голови облдержадміністрації Олександр Никитюк під час зустрічі із колективом водоканалу.

Житомирський міський голова Володимир Дебой повідомив, що питання водоканалу також перебуває у програмі соціально-економічного розвитку міста. Зокрема, це стосується забезпечення резервної гілки подачі води, модернізація системи водопостачання та очисних споруд, а також поглиблення відсічного.

Управління по зв’язках з громадськістю 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare