Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 482021
Прогноз погоди
Борг Житомирводоканалу перед Обленерго – понад 25 млн. грн. Виконком міськради просить для підприємства «енергетичні канікули»
5 грудня 2013 року 08:52

Станом на 01.12.2013 року заборгованість Житомирводоканалу перед Обленерго складає 25,4 млн. грн. Про це повідомив в.о. начальника КП «Житомирводоканал» Михайло Ничипорук вчора, 4 грудня 2013 року, під час засідання виконавчого комітету міської ради.

За словами економіста підприємства Євгенії Вікторівни, на сьогоднішній день фактично урівнялися різниця в тарифах і заборгованість по електроенергії. За 9 місяців збитки підприємства за основною діяльністю досягли 30,7 млн. грн.  Із них 25 млн. грн. – це збитки першої групи, 5,5 млн. грн. – другої групи. Покриваються різницею у тарифах 18 млн. грн. із 25 млн. грн. збитків першої групи.

Національна комісія 13 грудня 2013 року проводитиме засідання щодо затвердження тарифів по другій групі споживачів. Участь у засіданні візьме і КП «Житомирводоканал», у якого друга група є збитковою, нічим не покривається і потребує приведення тарифів до економічно обґрунтованих.

Незважаючи на це, керівництво підприємства підкреслюють, що нині, коли всі банківські рахунки Житомирводоканалу заблоковані, питання розблокування рахунків стоїть навіть важливіше і гостріше, ніж врегулювання тарифів.

«Ми працюємо над тим, щоб зменшувати кількість подачі води, цим самим зменшуючи витрати на електроенергію. Знижено підйом і подачу води, щоб зменшити загальні витрати. За останні 3 місяці показник скорочення склав 3 тис. м. куб. Тобто втрати скорочуються щоденно на 3%», – зазначив в.о. начальника КП «Житомирводоканал» Михайло Ничипорук.

Члени виконавчого комітету міської ради акцентували, що Житомирводоканал має технічні можливості цілодобово подавати воду, не тільки по третьому підйому та очищати стоки, але для цього необхідно мінімум додатково 500 тис. грн. на електроенергію. Вони наголосили – підприємство потребує створення «енергетичних канікул», щоб ціна на електроенергію на підприємстві не підвищувалась протягом тривалого періоду.

Виконавчий комітет прийняв рішення звернутися до енергопостачальної організації Обленерго та подати звернення на сесію міської ради з проханням до депутатського корпусу направити лист Асоціації міст України і Президенту України з метою застосування «енергетичних канікул» для КП «Житомирводоканал».

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare