Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477255
Прогноз погоди
Громадські обговорення – архітектурні типи та розміщення тимчасових споруд у Житомирі
4 грудня 2013 року 14:22

Вчора, 3 грудня 2013 року, у приміщені Житомирської міської ради пройшли громадські обговорення питання «Про затвердження комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Житомира».

Комплексна схема розміщення тимчасових споруд – це текстові топографічні матеріали, на підставі яких визначаються місця розташування тимчасових споруд з урахуваннях цивільних вимог, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо навколишнього природного середовища та раціонального використання території, охорони історико-культурної спадщини.

За словами в.о. начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради Олени Крижанівської, вирішення потребує проблема впорядкування тимчасових споруд, враховуючи тенденцію до їх збільшення.

«На території Житомира суб’єкти господарювання часто розміщують тимчасові споруди різні за всіма параметрами, що не мають сучасного привабливого архітектурного вигляду та негативно впливають на естетичний вид міста в цілому. З цією метою до затвердження запропоновані також архітектурні типи тимчасових споруд», – підкреслила Олена Крижанівська.

Наразі у Житомирі проведено інвентаризацію наявних тимчасових споруд. Їх показник – 620 тимчасових споруд, ще понад 40 – є не законними і, відповідно до рішення виконавчого комітету, підлягають ліквідації.

Запропонованою комплексною схемою встановлено територіальні зони в межах міста, визначені відповідно до використання територій розміщення тимчасових споруд, архітектурної доцільності місць їх розташування.

Розробником комплексної схеми виступило ПП «Проспект-проект». Підприємством для різних частин міста було представлено проекти кіосків, павільйонів, зупинок і зупинок із павільйонами за єдиною концепцією з урахуванням цілісності в архітектурних типах. Основний матеріал, рекомендований для таких типів споруд, є екобонд.

«Затверджена комплексна схема дасть можливість оформляти паспорти прив’язки згідно з чинним законодавством України. Водночас, це забезпечить прозорість погоджувальних процедур у сфері розташування тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності», – наголосила Олена Крижанівська.

У громадських обговореннях взяли участь також перший заступник міського голови Галина Семенець і депутати міської ради Наталія Боровська та Сергій Онищук, пропозиції та зауваження яких були враховані розробником схеми та управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради.

 

Управління по зв’язках громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare