Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477018
Прогноз погоди
Як у Житомирі триває боротьба із ВІЛ/СНІДом
29 листопада 2013 року 11:40

25 років тому дату 1 грудня визнали Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Проблема ВІЛ/СНІДу є болючою та актуальною для України. Як свідчить статистика, Житомир — не виняток. Загальна кількість ВІЛ-інфікованих у місті — 4148, кількість хворих на СНІД — 1207, кількість померлих від СНІДу — 588 осіб.

Сьогодні, 29 листопада 2013 року, у прес-центрі Житомирської міської ради під головуванням заступника міського голови Олександра Бочковського пройшла прес-конференція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

«Ми маємо інформувати населення про проблемні питання, пов’язані з небезпечними хворобами. Організовувати профілактичну та лікувально-методичну роботу. Закликати людей відповідально ставитися до свого життя і здоров’я», — зазначив Олександр Бочковський.

Про ситуацію, пов’язану з проблемами ВІЛ/СНІДу по місту та Житомирській області, розповіла психолог Житомирського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Вікторія Сенкевич. Вона наголосила, що в області понад 7 тисяч осіб, які отримали перший позитивний результат тесту на ВІЛ, не звернулися до лікувальних закладів.

«Велика проблема у тому, що люди звертаються у лікувальні заклади вже на пізніх стадіях розвитку інфекції і допомагати їм дуже складно. Причина зволікань — дискримінація, з якою зіштовхуються такі люди», — підкреслила Вікторія Сенкевич.

За словами Олександра Бочковського, надзвичайно важливу місію при вирішенні проблем збереження людського життя несуть Центри крові. Важливо, щоб люди розуміли цінність донорства і те, як сьогодні організовано захист крові від потрапляння в неї будь-якої інфекції.

Головний лікар Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв акцентував, що на сьогоднішній день ризик заразитися від переливання крові є мінімальним.

«Донорство — важливе, адже поки що немає заміни людській крові. Особи, які хочуть стати донором, проходять обов’язкове безкоштовне обстеження, детально досліджується і кров», — повідомив Анатолій Чугрієв.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare