Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5558
візитів всього: 479495
Прогноз погоди
Через вибух газу та пожежу у Житомирській школі евакуювали учнів і вчителів
26 листопада 2013 року 16:44

У Житомирі 26 листопада 2013 року ліквідовували наслідки змодельованої надзвичайної ситуації, яка виникла вранці у ЗОШ № 8.

 У рамках проведення командно-штабного навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської області у ЗОШ № 8 м. Житомира здійснено навчання з ліквідації наслідків вибуху газу в пришкільній газовій котельні та пожежі в приміщенні.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула змодельовану ситуацію та визначила шляхи оперативного реагування та проведення оперативно-рятувальних робіт.

Відповідно до тактичного задуму, рятувальники та медичні працівники оперативно і злагоджено врятували 23 особи. З верхніх поверхів навчального закладу за допомогою спеціальної пожежної техніки знято 11 осіб, вісім школярів виявлено та врятовано під час пошуково-рятувальних робіт. За сценарієм, з-під завалів котельні було витягнуто двох постраждалих, ще чотири особи знайдено мертвими.

«Така ситуація є змодельованою, проте ми маємо поставитися до навчання з усією відповідальністю. Адже у подібних реальних ситуаціях від дій рятувальних служб залежить життя і здоров’я людей», — зазначив заступник голови міської комісії з питань ТЕБ і НС, начальник управління з питань НС та ЦЗН міської ради Микола Дідківський.

Важливість таких заходів розуміють і вчителі ЗОШ № 8, які активно долучилися до навчання та допомагали учням евакуюватися протягом 10-15 хвилин.

«Навчання абсолютно наближене до реальної надзвичайної ситуації, тому рятувальні служби і педагогічний колектив поставилися серйозно та відповідально до заходу. Кожен учитель поіменно переписав школярів після евакуації», — підкреслив заступник начальника управління ДСНС України в Житомирській області полковник служби цивільного захисту Олег Держанівський.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare