Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 463779
Прогноз погоди
Житомир до снігу готовий. ФОТО
26 листопада 2013 року 13:10

Житомир більше готовий до зими, ніж у попередні роки. Це сьогодні, 26 листопада 2013 року, підтвердили комунальники міста під час презентації комунальної лінійки. Понад 30 одиниць спецтехніки, якою очищатимуть вулиці Житомира від снігу, показали працівники КП «УАШ» та КВЖРЕПів.

Якщо у минулому році Житомир мав лише 1 потужну спецмашину для прибирання доріг у будь-яку пору року, то цьогоріч їх 5.

Серед презентованих на лінійці спецавтомобілів – і 4 машини, придбані цьогоріч: 1 Джонсон та 3 Глобуси, які нещодавно представляли на Міжнародній виставці «КомунТех» як кращі зразки сучасної техніки для прибирання вулиць у будь-яку пору року.

Зокрема, нові вакуумно-прибиральні автомобілі «зима-літо» мають 2 комплекти обладнання, які за допомогою автоматизованої системи та 1 людини (водія-оператора) можна замінити лише упродовж 1 години. Вже вчора, 25 листопада, спеціалісти пройшли навчання та переукомплектували техніку зимовим обладнанням: 6-кубову вакуумно-підмітальну установку (пилосос) замінили на сніговий відвал та 5-кубовий піщано-солевий розкидач. Вже з першого снігу машини готові до прибирання вулиць.

Заступник директора з виробництва ТОВ «Глобус-авто» (фірми-продавця машин) Анатолій Тернавський говорить, що таку техніку вони випускають вже 15 років, на разі спецмашини працюють у понад 50 містах України.

Водій КП «АУШ» Сергій Ніколайчук порівнює роботу за новою технікою із попередньою: «Ми задоволені, що нарешті отримали сучасну і потужну техніку, адже рухомий склад нашого підприємства застарів, бо довгий час не оновлювався. Масляний двигун, 250 кінських сил, комп’ютеризована система управління – звичайно, працювати набагато краще. Ми і минулої зими робили все можливе, але не все вдавалося, бо снігу було дуже багато, а техніки не вистачало, особливо такої потужної, яка б могла безперешкодно  та без буксування рухатися навіть по великому шару снігу». Водій комунального підприємства звертається до своїх колег-водіїв транспортних засобів, особливо легкових авто, які часто залишають власники на узбіччі, із проханням забирати автомобілі з дороги.

«Кожен залишений автомобіль на узбіччі – це вже кілька метрів нечищеної дороги. Адже стояти вночі і чекати, коли власник прибере свій транспортний засіб ми не можемо. Це дуже велика проблема, вирішити яку допоможе лише розуміння мешканців», – говорить Сергій Ніколайчук.

Технічну готовність Житомира до зими 2013-2014 високо оцінили керівники міста та області, які також відвідали комунальну лінійку.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук спрямування коштів на придбання спеціалізованої техніки називає ефективним: «Якщо в Житомирі бюджет – не для «проїдання», а для зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств, що слугує людям, то це найкращий варіант. Зараз у нас більша впевненість, що із зимою ми впораємось. У цьому році ми маємо подолати ту одвічну проблему розчищення вулиць, починаючи з першого снігу».

Брати приклад із Житомира й іншим містам області закликав голова обласної ради Йосип Запаловський. «Завдяки професійним діям працівникам житлово-комунального господарства Житомира, у минулому році в місті не допущено надзвичайних ситуацій. Хоча, ми переконалися, що саме спеціальної техніки бракувало Житомиру, як зараз бракує в інших містах області. Сподіваюся, з появою цієї техніки комунальне господарство працюватиме ще більше професійно», – сказав Йосип Запаловський.

Навопридбана техніка обладнана також GPS-навігаторами. Житомирський міський голова Володимир Дебой говорить, що так вдасться забезпечити постійний контроль, і не лише за місцем перебування авто, а й використанням пального та ефективністю очищення доріг: «Ми бачитимемо щохвилинне місце знаходження машин, обсяги використання пального, ефективність роботи. Встановлені GPS-навігатори забезпечать контроль за роботою нових спецмашин, як і контроль роботи решти комунальної техніки, на яку встановлюємо навігацію. Сподіваюся, нова техніка суттєво допоможе тримати вулиці Житомира у чистоті», – підкреслив мер Житомира.

Як повідомив міський голова Володимир Дебой, цьогоріч КВЖРЕПи також отримають ще 4 трактори із навісним обладнанням для прибирання прибудинкових територій у будь-яку пору року.

Мер міста підкреслив, що в Житомирі вже організовано цілодобове чергування відповідних служб на випадок снігових опадів, на мостах заготовлені спеціальні ємкості із піском.

Першочергово у випадку снігопадів прибиратимуть мости та центральні вулиці, які є магістральними та мають найбільшу інтенсивність руху громадського транспорту для того, аби не допустити паралізування руху транспорту. Потім переходитимуть до другорядних вулиць та провулків.

Житомирський міський голова Володимир Дебой звернувся до житомирян із проханням не залишати авто на узбіччі доріг, особливо вночі, коли прибирання вулиць відбувається найбільш інтенсивно.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове