Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 482323
Прогноз погоди
Сесія міської ради: щоб не голосувати депутати виймали картки
20 листопада 2013 року 16:42

Під час другого пленарного засідання 27 сесії Житомирської міської ради 20 листопада 2013 року частина депутатів проігнорували важливі для міста та наповнення бюджету питання. Зокрема, дехто не просто ігнорував процедуру голосування, а взагалі виймав картку під час голосування, тим самим "зриваючи" сесію.

Під час розгляду питання «Про надання дозволу громадянам на виготовлення документації із землеустрою та складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок» міський голова Володимир Дебой запропонував голосувати поіменно за додаток №1 до проекту рішення, що стосувався 200 житомирян, які подали звернення щодо оформлення земельних ділянок під житловими будинками.

Керівник міста під час брифінгу 20 листопада 2013 року наголосив: питання про відведення земельних ділянок під будинками, де люди живуть понад 30 років і не можуть оформити своє право на територію, було прийнято лише тоді, коли голосування стало поіменним: «Саме публічність у голосуванні народних обранців є для них стимулом прийняття рішень. Поступово ми вступаємо у складний період передвиборчого процесу, тому переконаний — подібні ситуації будуть продовжуватися. Прикро, що багато депутатів діють за принципом «чим гірше, тим краще». Відстоюючи власні інтереси, дехто нехтує інтересами житомирян».

Аналізуючи два засідання 27-ї сесії, мер Житомира акцентував, що окремі депутати не просто ігнорували процедуру голосування, а й взагалі діставали свої картки під час голосування, тим самим «зриваючи» сесію.

«Прошу звернути увагу на тих депутатів, які були у сесійній залі і в момент голосування просто повиймали свої картки. Я розумію позицію не голосувати  чи голосувати проти, але навмисно виймати картки — це боягузтво і підлість», — прокоментував міський голова.

Нагадаємо, на минулому засіданні депутати поіменним голосуванням не підтримали створення комунальних медичних установ (медичних центрів), що в свою чергу, може призвести до того, що тисячі житомирських медичних працівників уже з січня 2014 року залишаться без заробітної плати (результати поіменного голосування щодо медичної реформи дивіться на сайті згодом).

Як повідомив Володимир Дебой, незабаром відбудеться бюджетна сесія міської ради. Враховуючи складну ситуацію з міським бюджетом 2013 року, реалізацію низки проектів буде перенесено на 2014 рік. Більше того, наразі опрацьовується проектно-кошторисна документація щодо дитячих садочків, шкіл, лікарень, ремонтів житлового фонду на наступний рік.

«Ми зробимо все для того, щоб депутати отримали повну інформацію своєчасно. Сподіваюся, що складна чергова сесія, пов’язана із прийняттям бюджету, буде конструктивною та результативною», — підкреслив мер Житомира.

До наступної сесії у депутатів міської ради буде можливість опрацювати всі питання на засіданнях постійних депутатських комісій, висловити свої зауваження та надати рекомендації.

Заперечень щодо проектів рішень, які ввійшли у порядок денний 27 сесії, у депутатів фактично не було, проте, чомусь, результати сесії свідчать про зворотне.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare