Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 463587
Прогноз погоди
Мер Житомира Володимир Дебой закликає батьків повідомляти про факти неякісного харчування дітей
20 листопада 2013 року 13:41

Житомирський міський голова Володимир Дебой готовий разом із батьківськими комітетами долучитися до контролю якості продуктів харчування у закладах освіти. Про це мер міста заявив сьогодні, 20 листопада 2013 року, під час брифінгу після ІІ пленарного засідання сесії міської ради.

«Я звертаюся до батьківських комітетів м. Житомира: якщо справді вам відомі факти неякісного харчування дітей, я вас запрошую повідомляти про це особисто мене. Я готовий разом із вами долучитися до контролю якості продуктів харчування у закладах освіти. У випадку таких звернень ми відберемо зразки м’яса, масла чи інших продуктів і передамо їх до трьох незалежних лабораторій. Якщо виявиться, що підприємець поставив до дитячого садочка чи школи неякісну продукцію, він буде нести за це повну відповідальність», – наголосив Володимир Дебой.

Щодо підвищення норм харчування керівник міста повідомив, що від батьків на його ім’я не надійшло жодного звернення щодо якості і кількості харчування. Навпаки, за останні 2,5 роки в Житомирі натуральні норми харчування дітей зросли від 47% до 80% і вище. «Мені приємно, що сьогодні про дітей так піклуються ті, хто зараз в опозиції. Але коли вони були при владі, то норми харчування на дитину не перевищували 50%. Ми 2,5 роки тому підвищили натуральні норми харчування дітей до рівня 80%», – інформував мер Житомира.

Для того, аби в подальшому не виникало ситуацій із затримками постачання продуктів через те, що тендери не відбулися, міська влада планує звернутися до Верховної Ради України щодо внесення змін в законодавство в частині відміни тендерних торгів для закупівлі продуктів харчування в заклади освіти. Адже саме через тендерні процедури більшість виробників відмовляються співпрацювати із освітніми установами, зазвичай у тендерних торгах беруть участь посередники. Проте, й останні часто розривають договори на постачання продуктів харчування через сезонні підвищення цін.

Нагадаємо, на тендер щодо закупівлі молока для дошкільних навчальних закладів м. Житомира не з’явилися учасники, а договір із попереднім постачальником вичерпано повністю. Через це придбання молока здійснювалося за рахунок батьківських коштів – виключно із плати за харчування дітей, що становить 50% від вартості харчування. Жодних оплат від батьків понад місячну норму за харчування не проводилося. Сума, яку сплатили батьки за молоко, буде вирахувана з батьківської оплати за харчування.

Управління освіти Житомирської міської ради вже розпочало укладання договорів на закупівлю молока в межах кошторисних призначень поза тендерною процедурою. Це дозволено законодавством у тих випадках, коли договір вичерпано, але є потреба закуповувати продукти. Тому постачання молока без залучення відрахування із батьківської плати за харчування відновиться вже найближчим часом.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове