Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 482388
Прогноз погоди
Наталія Леонченко: батьки дошкільнят не переплатять жодної копійки за харчування
20 листопада 2013 року 12:29

Сьогодні, 20 листопада 2013 року, на ІІ пленарному засіданні ХХVІІ сесії Житомирської міської ради заступник міського голови, депутат міської ради Наталія Леонченко проінформувала про ситуацію із закупівлею молока в дошкільних навчальних закладах міста.

Наталія Леонченко акцентувала, що така ситуація виникла в результаті того, що закінчився договір на купівлю молока. У свою чергу управління освіти вчасно оголосило новий тендер, але учасники на тендер не з’явилися. Це пояснюється не стільки процедурами проплат із боку казначейства (казначейство сплачує за харчування дітей як мінімум – раз у місяць), як сезонним стрибком цін та самою процедурою тендеру.

«Але це не означає, що діти зараз без молока. Як тимчасовий захід управління освіти запропонувало співпрацю із батьківськими комітетами», – наголошує заступник міського голови. Так, тимчасово закупівля молока здійснюється за рахунок батьківських коштів, але лише в межах батьківської плати за харчування дітей, яка становить, відповідно до законодавства, близько 50% від вартості харчування.

«Батьки повинні знати одне: ні на копійку більше, ніж батьківська плата за місяць, із них ніхто не вирахує. Сума, яку сплатили батьки за молоко, буде вирахувана з батьківської оплати за харчування», – акцентувала Наталія Леонченко.

Вже із сьогоднішнього дня управління освіти Житомирської міської ради розпочало укладання договорів на закупівлю молока в межах кошторисних призначень поза тендерною процедурою. Це дозволено законодавством у тих випадках, коли договір вичерпано, але є потреба закуповувати продукти. Тому постачання молока без залучення відрахування із батьківської плати за харчування відновиться вже найближчим часом.

Сесія міської ради також мала б розглянути звернення до Верховної Ради України стосовно внесення змін до законодавства, що регулює державні закупівлі в частині відміни тендерних процедур на закупівлю продуктів харчування для дитячих садочків. Проте, на жаль, ІІ пленарне засідання сесії міської ради було неефективним.

Депутат міської ради наголосила, що минулими роками, крім своєчасного завезення продуктів харчування, була ще одна проблема – низькі норми харчування на одну дитину в день – на рівні 47% від натуральних норм. «Сьогодні в Житомирі один із найкращих показників харчування в Україні – на рівні 80% і вище», – підкреслила Наталія Леонченко.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare