Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 103
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477268
Прогноз погоди
Житомир увійшов до 7-ки претендентів на втілення нового проекту
19 листопада 2013 року 18:32

Сьогодні, 19 листопада 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой зустрівся із представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ і корпорації NEFСО.

У зустрічі взяли участь заступники міського голови Наталія Леонченко, Володимир Кропивницький і представники міських рад Житомирської області.

Німецька організація для реалізації проекту з енергоефективності «Енергоефективність у громадах» провела відбір міст-партнерів. Житомир увійшов до 7-ки міст, що пройшли відбірковий тур із 18, які подали заявки.

«Ми здійснюємо пошук партнерів для нашого нового проекту. Вісімнадцять проектів були подані на конкурс. Ми відібрали сім, серед яких — житомирський. Хочемо мати сильних партнерів, бо з сильними можна багато зробити», — підкреслила координатор проекту «Енергоефективність у громадах» Іма Хренова-Шимкіна.

У рамках проекту консультанти німецької агенції проводитимуть роботу з містами-партнерами щодо розробки плану енергоефективного розвитку міста.

«Мета нашого візиту — це спільно обговорити цілі проекту, розглянути пропозиції для реалізації проекту і ознайомитися з досягненнями міст», — наголосив експерт Клаус Хаарс.

Володимир Дебой акцентував, що у Житомирі вже втілено частину важливих проектів з енергозбереження та заплановано впровадження нових спільно з іноземними організаціями.

Зокрема, модернізовано зовнішнє освітлення вулиць, утеплено ДНЗ № 21, впроваджено інноваційні технології у системі теплопостачання міста Житомира, залучено кошти «NEFKO» на утеплення 19 закладів бюджетної сфери, ЄБРР — на модернізацію системи теплопостачання міста

«Сукупними результатами від усіх розпочатих проектів може стати загальна економія в рік на суму понад 4 млн. євро. Ми і надалі будемо розвиватися у цьому напрямку. Приємно, що житомирський проект уже відібрали у першому турі конкурсу-проекту Енергоефективність у громадах», — зазначив мер Житомира.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare