Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 479329
Прогноз погоди
Заступник міського голови розповів про те, що чекає на житомирських перевізників
15 листопада 2013 року 12:02

Заступник міського голови Юрій Мойсеєв вчора, 14 листопада 2013 року, зібрав усіх житомирських міських перевізників на робочу нараду, на якій були присутні також працівники ДАІ і транспортної інспекції.

Як повідомив Юрій Мойсеєв транспортна мережа потребує кардинальних змін, тому буде здійснений суворий постійний контроль над процесом припинення безладу у транспортній системі.

«Необхідно проводити певні реформи в оптимізації транспортної мережі і руху в м. Житомирі. З тими перевізниками, які не бажають виконувати умови договору та норми чинного законодавства, буде припинена співпраця»,— наголосив Юрій Мойсеєв.

За його словами, першим кроком до реалізації такої мети є оптимізація руху приміського транспорту, схеми руху яких проходять через територію міста Житомир.

За домовленістю з головою Житомирської ОДА Сергієм Рижуком щодо впорядкування руху приміських автобусів по місту управління транспорту і зв’язку міської ради надало свої відповідні пропозиції.

Другим кроком стануть поетапні зміни щодо оптимізації руху та обслуговування міського транспорту. Зокрема, перевізники отримали зобов’язання дотримуватися розмежування зупинок і не здійснювати посадку та висадку пасажирів на тролейбусних зупинках, а також у місцях, де зупинки заборонені (кінотеатр «Україна», м-н Перемоги, «Житній ринок») Надалі кількість розмежованих зупинок буде зростати.

Заступник міського голови проінформував перевізників про результати перевірки щодо нелегальних одиниць  транспорту на маршрутах, у зв’язку з чим шість перевізників отримали попередження, та наголосив на недопустимості випуску на лінію транспорту, який перевищує умови договору. Перевірка буде здійснюватися систематично. Також нагадав про обов’язкове  працевлаштування всіх водіїв.

«У діючі маршрути поступово впроваджуватимуться зміни, а саме — частина маршрутів буде перенесено з центральних вулиць на другорядні, щоб зменшити дублювання схеми руху тролейбусів і трамваїв», — акцентував Юрій Мойсеєв.

Крім цього, під час наради обговорили питання безпеки руху та культури обслуговування пасажирів, піднімалося питання щодо оновлення транспорту, який працює у місті. Заплановано навіть проведення своєрідних тренінгів для водіїв, де моделюватимуть різні ситуації та варіанти їх вирішення.

«Транспорт повинен бути сучасним, комфортним, технічно справним, зручним для пасажирів. Управління транспорту та зв’язку міської ради буде постійно контролювати випуск транспорту на лінії кожного перевізника. Безпека перевезення пасажирів є першочерговим» — зазначив заступник міського голови.

На 90 % міського транспорту вже встановлено навігатори, ведеться робота щодо внесення у програму інформації про графіки та розклад руху автобусів. У найближчий час проект по контролю за рухом транспорту буде остаточно реалізовано.

Юрій Мойсеєв наголосив, що головним перевізником у місті є і буде КП «ЖТТУ».



Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare