Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 481376
Прогноз погоди
Швейцарські експерти досліджуватимуть систему теплопостачання м. Житомира, щоб спрямувати туди 120 млн.грн.
12 листопада 2013 року 15:27

Житомир розпочинає новий проект у сфері сталого використання енергоресурсів за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Проект з енергоефективності (модернізації системи теплопостачання) у м. Житомирі, його реалізацію та подальшу співпрацю обговорювали 12 листопада 2013 року в Житомирській міській раді.

Швейцарська сторона готова виділити на реалізацію проекту 10 – 12 млн. шв. франків. У свою чергу, Житомир повинен вкласти 20% від вартості проекту із міського бюджету (сюди входять і ті роботи, які здійснюватиме КП «Житомиртеплокомуненерго»).

Александер Люхінгер, керівник проекту показав презентацію з техніко-економічного обґрунтування для Державного сектору Швейцарії з економічних питань (SECO). Експерт з компоненту «Розвиток Інституційної Спроможності» (РІС) показав презентацію, в якій стисло розповів про діяльність SECO, цілі проекту з енергоефективності у м. Житомирі, представив команду експертів, які вивчатимуть і шукатимуть відповіді на актуальні питання в рамках реалізації проекту.

«Ми сподіваємось у випадку успішних переговорів розпочати впровадження Проекту вже восени 2014 року, або ж як кінцевий термін – у першому кварталі 2015 року», – зазначив Александер Люхінгер.

Також пан Александер розповів про досвід успішного запровадження (відбувся два роки тому) та реалізацію подібного Проекту в м. Вінниці, і висловив побажання про подальшу успішну співпрацю з Житомиром. Він попередив, що комісія ставитиме багато питань, на які очікує одержати чіткі відповіді.

Заступник Житомирського міського голови Юрій Мойсеєв подякував швейцарській стороні та їхній команді за те, що обрали для реалізації Проекту саме Житомир. «Ми зацікавлені, щоб цей проект був реалізований у терміни, які були зазначені. Робитимемо для цього все можливе і неможливе. Адже це для нашого міста це дуже цікавий та потужний проект», – запевнив Юрій Мойсеєв.

«Зі своєї сторони, ми надамо усю необхідну інформацію, покажемо усі об’єкти. Дуже хотілося б, щоб кінцевий результат відчули самі житомиряни», – зазначив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин. Також він розповів про успішний досвід реалізації енергоефективних проектів із НЕФКО та Європейським банком реконструкції та розвитку.

Реалізацію проекту заплановано втілити у три етапи:

1. Виявлення особливостей (дослідження та оцінка інструментів, придатних для впровадження Проекту).

2. Техніко-економічне обґрунтування (листопад 2013 р. – січень 2014 р.), головна мета якого – це аналіз поточної ситуації в галузі енергоспоживання у м. Житомирі. Під час цього етапу буде розроблено стратегію і заходи політики з енергоефективності, внутрішні організаційні моменти, ефективне енерговикористання та мобільність тощо.

3. Впровадження інвестиційного проекту (орієнтовно – осінь 2014 р.).

Група Консультантів працюватиме над написанням техніко-економічного обґрунтування Проекту, подальшим визначенням можливого обсягу співробітництва.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare