Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482664
Прогноз погоди
Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко порекомендував іншим містам брати приклад із Житомира
12 листопада 2013 року 12:05

У рамках робочого візиту до м. Житомира 12 листопада 2013 року Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко разом із головою Житомирської ОДА Сергієм Рижуком, головою обласної ради Йосипом Запаловським, Житомирським міським головою Володимиром Дебоєм оглянули модернізовану котельню, що забезпечує теплом Житомирську міську лікарню №2 та Обласний перинатальний центр матері і дитини.

Завдяки проведеній у міжопалювальному сезоні 2013 року реконструкції котельні Центральна міська лікарня №2 та Центр матері і дитини тепер мають цілорічне безперебійне гаряче водопостачання та якісне теплопостачання із мінімальними витратами енергоносіїв.

Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко підтримує пілотний проект м. Житомира і наголошує на необхідності запровадження таких ініціатив по інших містах держави: «Сьогоднішній презентований на котельні енергоощадний проект, не зважаючи на те, що він не масштабний, є надзвичайно важливим. Якщо ми такі об’єкти побудуємо по всій державі, то значно скоротимо споживання енергоносіїв. На котельні замінили старі енергоємні газові котли на електричні, які застосовують вночі, коли електроенергія приблизно в 4 рази дешевша. Котли, нагріваючи воду вночі, потім упродовж всього дня забезпечують гарячим водопостачанням лікарню. Міський голова Житомира зробив важливий крок для економії газу та коштів. Якщо всі таким чином будуть працювати, у містах залишиться більше коштів на інші потреби», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко.

Житомирська котельня стала першою в Україні, яка перейшла на економний нічний режим споживання енергії, чим зменшила споживання газу вдвічі. В котельні забезпечено установку для акумулювання теплової енергії з використанням електричних котлів українського виробництва, встановлено 2 електричні котли загальною потужністю 300 кВт, ефективний теплообмінник ТТАИр, бак-акумулятор гарячої води ємкістю 40 м3 , систему циркуляційних насосів.

Таким чином  котельня щороку заощаджуватиме близько 250 тис.грн.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare