Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 477017
Прогноз погоди
Житомирським медикам не буде чим платити зарплату?
8 листопада 2013 року 18:08

Житомирські медичні працівники з початку 2014 року можуть залишитися без зарплати або ж ці кошти доведеться додатково шукати у міському бюджеті.

Причина — неприйняття рішення «Про утворення комунальних закладів охорони здоров’я та затвердження їх Статутів» сесією міської ради.

«Ми всі не задоволені обслуговуванням у медичній сфері і всі говоримо про те, що потрібно щось змінювати. Але чому тоді окремі депутати голосують проти того шляху реформування, який затверджено на державному рівні, свідомо позбавляючи медпрацівників заробітної плати. Якщо ми зараз не приймемо рішення, медичні працівники Житомира залишаться без заробітної плати із січня наступного року», – зазначила депутат міської ради Віра Шелудченко.

Заступник міського голови Олександр Бочковський пояснив, що медична реформа передбачає створення центрів первинної медико-санітарної допомоги та відокремлення стаціонару. Центри мають фінансуватися з державного бюджету через міський, а лікарні отримувати фінансування через обласний бюджет.

«Якщо ми не створимо комунальних закладів, то фінансування лікарень так і залишиться за міським бюджетом, у якому на це не передбачено кошти», – акцентував Олександр Бочковський.

На необхідності утворити центри первинної медико-санітарної допомоги наголосив і депутат Житомирської міської ради та головний лікар Житомирської міської дитячої лікарні Володимир Башек, якого підтримали й інші депутати – Андрій Сарно, Наталія Леонченко, Олександр Величко, Ігор Іваницький.

 «Ми ставимо себе у позицію, коли нам потрібно буде наздоганяти реформу. При цьому ми втратимо значні кошти, транспорт і обладнання, яке нам могла б виділити держава» – підкреслив Володимир Башек.

Серед тих, депутатів, які виступили проти утворення комунальних закладів охорони здоров’я були і Наталія Боровська та Олександр Радько. За словами Наталії Боровської, Житомир не готовий до втілення такої медичної реформи. Зокрема, у місті відсутні кадри.

Олександр Бочковський наголосив, що з 2003 року філія Вінницького національного медичного університету при Житомирському інституті медсестринства підготувала понад 600 сімейних лікарів, ще 500 лікарів пройшли курси підвищення кваліфікації. До того ж, за якістю медицина м. Житомира посідає друге місце в Україні.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare