Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 488982
Прогноз погоди
Бюджет Житомира збільшено майже на 18 млн.грн.
8 листопада 2013 року 15:05

На  18  млн.грн. збільшено бюджет міста Житомира за рахунок надходжень із державного та обласного бюджетів, а також коштів міського бюджету. За таке рішення проголосували депутати міської ради сьогодні, 08 листопада 2013 року, під час сесії Житомирської міської ради.

Як повідомив директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук, понад 14 млн.грн. дотаційних коштів спрямовано на виплату заробітної плати працівникам галузі освіти та охорони здоров’я. За рахунок цих коштів освітяни та медичні працівники своєчасно отримають заробітну плату за жовтень-листопад. Потреба у виплаті заробітної плати працівникам галузі освіти та охорони здоров’я до кінця року становить ще 19,5 млн.грн.

Шляхом внесення змін до міського бюджету кошти спрямовано також на облаштування підйомника до поліклініки по вул. Великій Бердичівській, ремонт даху гуртожитку для медпрацівників по вул. 1 Травня.

Депутати міської ради також проголосували за додаткове спрямування 2,3 млн.грн. на зимове утримання доріг і вулиць міста Житомира, 1 млн.грн. – на виконання робіт КП «Житомирводоканалом» упродовж осінньо-зимового періоду.

Депутат міської ради Геннадій Забродський підкреслив, що депутати мають зробити все можливе, аби поліпшити ситуацію на водоканалі: «Навіть коли рахунки підприємства заблоковані та оборотних коштів немає, КП «Житомирводоканалу» необхідні кошти для придбання матеріалів. Ми з вами як депутати повинні зробити все можливе, аби вирішити це питання».

Депутат підкреслив, що водоканал надає послуги з водопостачання по 2 напрямках – для населення та підприємств. Якщо за першу групу (населення) держава повертає різницю в тарифах, то підприємство отримує прямі збитки за рахунок того, що ІІ група споживачів (підприємства, організації) не дотується із державного бюджету, натомість тарифи і для них є нарівні нижче собівартості.

КП «Житомирводоканал» днями отримало 13,5 млн.грн. субвенції на покриття різниці в тарифах, що в цілому за 10 місяців становить 18,7 млн.грн. Очікуються наступні транші. Резерв різниці в тарифах становить ще 25 млн.грн., яка повністю перекриває заборгованість водоканалу.

Нагадаємо, можливість регулювання тарифів на місцевому рівні міська рада мала до 01 вересня 2010 року. Нова каденція депутатів міської ради на рівень тарифів не впливає, адже їх затверджує Нацкомісія.

Натомість спрямування коштів на придбання сміттєвозів для КАТП-0628 та пластикових і металевих контейнерів депутати міської ради не підтримали. Керівник підприємства КАТП-0628, депутат міської ради Сергій Колесник наголосив,що КАТП-0628 сьогодні потребує поповнення рухомого складу спецтехніки, частина якої вже давно не підлягає експлуатації. У свою чергу підприємство нині працює без заборгованості, заборгованості з податків також немає. Виконання фінансового плану в КАТП-0628 забезпечено на 101%. «Я вже декілька разів запрошував депутатів виїхати на підприємство і особисто переконатися, як працюють люди. Не треба сидіти у залі і читати газетки. Поїдьте, подивіться, попрацюйте з людьми!», – звернувся до колег Сергій Колесник.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare