Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 464438
Прогноз погоди
Житомирська міська рада виграла суд у депутата обласної ради
1 листопада 2013 року 17:28

Сьогодні, 1 листопада 2013 року, у Корольовському районному суді м. Житомира відбулося слухання  справи за позовом фізичної особи, депутата Житомирської обласної ради Кропачова Дмитра Ігоровича до виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про визнання недійсним рішень виконавчого комітету від 16.05.2013 року щодо тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що обслуговуються КП «ВЖРЕПами» Житомирської міської ради».

Позивач вказав на порушення, допущені виконавчим комітетом при прийнятті рішень виконавчого комітету. Зокрема, недотримання строку від дня оприлюднення проектів рішень із внесеними до них змінами до дня їх прийняття, відсутність інформації про строк та адресу прийняття, реєстрацію та врахування зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, не оприлюднення у визначений законодавством строк повної інформації для кожного конкретного будинку на інформаційних стендах щодо формування причин змін тарифу.

Позивач зазначив, що є споживачем комунальних послуг і був позбавлений прав щодо інформування його про зміни у тарифах, а тому, на його думку, права та інтереси порушенні.

У ході судового засідання при розгляді справи виконавчим комітетом були надані всі докази і обґрунтування безпідставності судових вимог Кропачова Дмитра Ігоровича — проекти рішень були оприлюднені завчасно, а рішення висвітлювалося у газеті «Місто».

З’ясувалося, що позивач взагалі не є споживачем послуг, які надають КП «ВЖРЕПи», а зареєстрований за адресою, яку обслуговує ОСББ. Кодексом адміністративного судочинства передбачається право на звернення до суду фізичних і юридичних осіб, права яких порушено. Оскільки позивачу не надаються послуги КП «ВЖРЕПів», то відповідно, його права не можуть бути порушені.

Таким чином, суд виніс рішення про відмову у задоволенні позивних вимог.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове