Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477465
Прогноз погоди
Ще один тролейбус і трамвай зібрали працівники ТТУ для житомирян
29 жовтня 2013 року 13:16

Четвертий тролейбус і перший трамвай відновили у цьому році працівники Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Додаткові одиниці транспорту вже курсують по маршрутах. На 17 одиниць трансопрту поповнився рухомий склад ТТУ упродовж останніх 3 років.

Заступник міського голови Юрій Мойсеєв зустрівся із колективом підприємства сьогодні, 29 жовтня 2013 року. «Приємно відзначити, що колектив робить усе можливе, аби підприємство розвивалося. Два тижні тому ви зібрали тролейбус. Сьогодні випустили на лінію ще по одному трамваю і тролейбусу. Ми зараз працюємо над чітким розмежуванням тролейбусних і автобусних зупинок та над удосконаленням роботи транспортної мережі міста, аби і водіям, і пасажирам було зручніше», – сказав Юрій Мойсеєв.

За словами начальника ЖТТУ Олега Таможського, вартість відновлення одного тролейбусу складає близько 200 тис.грн., тоді як новий обійшовся б міському бюджету в 1,5-2 млн.грн. Таким чином, лише у цьому році завдяки зусиллям працівників ТТУ підприємству вже вдалося зекономити понад 6,5 млн. грн. Не складно підрахувати і загальну економію: якщо за останні 3 роки додатково залучено та зібрано з металобрухту 17 одиниць техніки, то за рахунок цього місто зекономило як мінімум 30 млн.грн.

Зібрані руками працівників ТТУ тролейбуси і трамваї слугуватимуть житомирянам ще по 5-10 років. Адже як повідомляють на підприємстві, від старого майже зношеного трамваю чи тролейбусу використовують лише основу та кузови, решта ж запчастин – нові. У середньому над одним тролейбусом чи трамваєм робоча бригада працює 1,5 місяці. Житомиряни можуть відрізнити цю техніку від іншої кольоровою гамою та надписами «Від ЖТТУ житомирянам екологічно-чистий транспорт», «Житомирянам до Дня міста від ЖТТУ».

«Люди, які відновлюють таку техніку, мають золоті руки, велике серце і безмежне терпіння. Я вдячний їм за роботу на благо житомирян і за значний вклад у розвиток нашого підприємства та міста в цілому», – підкреслив Олег Таможський.

Начальник ЖТТУ наголосив, що наразі підприємство має 129 тролейбусів і 23 трамваї та на досягнутому не планує зупинятися. Він висловив сподівання, що міська влада і надалі підтримуватиме ЖТТУ.

Нагадаємо, що у цьому році на поточний ремонт рухомого складу та відновлення застарілої техніки ЖТТУ з міського бюджету було виділено 3,5 млн. грн. Загалом за останні роки підприємство з міського бюджету отримало понад 45 млн. грн. Практично за 2 роки погашено 13,6 млн.грн. кредиту ТТУ, який був ярмом для підприємства з 2006 року та до 2010 року взагалі не погашався. Лише на відсотках по кредиту місто втратило понад 15 млн.грн.

Сьогодні колектив ТТУ робить усе можливе, аби втрати підприємства були мінімальними. Зокрема, упродовж останніх 3 років у ТТУ стало на 17 одиниць рухомого складу більше: придбано 5 вінницьких трамваїв, 5 тролейбусів Житомир отримав безкоштовно із міста Києва в результаті особистих домовленостей голови ОДА Сергія Рижука та міського голови Володимира Дебоя із керівником Київської адміністрації Олександром Поповим, 6 тролейбусів та 1 трамвай працівники ТТУ зібрали власними силами із запчастин.

КП «ЖТТУ» є найбільшим в області соціальним перевізником в області, який забезпечує 80% перевезень пільгових категорій громадян. Починаючи з 2004 року ТТУ сплатило понад 110 млн.грн. податків, тоді як із державного бюджету отримало 90 млн.грн. субвенції. Одне ТТУ сплачує і нині податків більше, ніж усі перевізники області разом.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare