Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479413
Прогноз погоди
У Житомирській дитячій лікарні показали нове обладнання для лор- та рентген-діагностики
23 жовтня 2013 року 17:47

Нове сучасне обладнання, придбане за кошти Державного і міського бюджетів, а також за спонсорські кошти благодійного фонду «Хлібний дім», Східноєвропейської місії оглянули сьогодні, 23 жовтня 2013 року, в дитячій міській лікарні міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Олександр Бочковський, делегація Східноєвропейської місії на чолі з Яном Сейпом та меценатом Житомира Ян Вай Бейст.

Головний лікар дитячої міської лікарні, депутат міської ради Володимир Башек проводить оглядову нараду із презентацією новопридбаного обладнання.

Отолярінгологічне відділення – сюди за рахунок спонсорських коштів (понад 280 тис.грн.) придбано лікувально-діагностичну Лор-установку, високочастотний електрокоагулятор та Лор-крісло. Володимир Башек підкреслює: високочастотний електрокоагулятор суттєво поліпшуватиме самопочуття дітей у післяопераційний період, а лор-установка обладнана всім необхідним для проведення дуже точної та якісної діагностики лор-органів маленьких пацієнтів. У Житомирі таких апарати тільки два.

Раніше для діагностики лор-захворювання лікарі користувалися звичайним носовим дзеркалом, без виведення зображення у збільшеному вигляді на екран, без можливості робити фото. Новий апарат обладнаний спеціальною камерою, яка дозволяє проводити обстеження та робити фото під будь-яким кутом безболісно, із мінімальними незручностями для дітей, а батьки зможуть одразу ж побачити  зображення у збільшеному вигляді на моніторі.

«Апарат має також систему підігріву інструментів, що є досить важливим для дітей. Лор-установка має все необхідне, аби безболісно проникнути та оглянути носову і ротову порожнину, вухо. Батьки одразу бачитимуть на екрані, яке захворювання має дитина. За допомогою кутового ендоскопу ми зможемо чітко бачити навіть, що є під носовою раковиною, та чи є поліпи», – розповідає завідуюча лор-відділенням Ольга Принц.

Для цього ж відділення за кошти міського бюджету придбано спеціальну медичну камеру, яка  надає можливість цілодобово у стерильних умовах зберігати інструменти.

Рентген-кабінет отримав діагностичний рентген-комплекс із цифровою обробкою зображення та двома робочими місцями за рахунок Державного бюджету (665 тис.грн).

«За кошти Державного бюджету ми отримали сучасний рентген-апарат, за що я вдячний Сергію Рижуку та Володимиру Дебою, які неодноразово зверталися до Міністерства охорони здоров’я. Тепер ми можемо більш якісно та оперативно проводити рентген-обстеження пацієнтів», – говорить головний лікар дитячої міської лікарні.

Так, рентген-апарат дає можливість пройти дає можливість пройти обстеження маленьким пацієнтам із 10-кратним зменшенням дози опромінення. Знімки можна буде отримати у цифровому вигляді або на паперовому носії. Крім того, лікар навіть перебуваючи в іншому кабінеті, одразу ж на моніторі бачитиме знімок, що суттєво підвищить якість, точність та оперативність процедури.

Міський голова Володимир Дебой задоволений новим обладнанням та ремонтом, який провели у кабінетах. Мер міста наголошує, що це – реальний приклад співпраці влади всіх рівнів та спонсорів: «Кошти на придбання рентген-компелексу виділені із державного бюджету у рамках соціальних ініціатив Президента України. Дуже добре, що нас підтримала держава у придбанні вкрай необхідного обладнання для м. Житомира».

Кабінет функціональної діагностики поповнився надважливою системою ультразвукової діагностики, яку придбали за рахунок коштів міського бюджету. Вартість системи становить 529 тис.грн.

Педіатричне відділення №1 тепер має реоенцефалографічний комплекс для цілодобового обстеження, який придбали за 76,2 тис.грн. депутатських коштів.

Володимир Башек розповідає, що придбаний електроенцефалограф дає можливість записувати енцефалограму упродовж усієї доби. Всі дані про діяльність кори головного мозку дитини лікарі зможуть отримувати не заходячи до кімнати маленького пацієнта та моніторити навіть найменші зміни. Тим часом дитина зможе перебувати в палаті з мамою у спокійному стані без втручання жодного зовнішнього чинника. Так, запевняють лікарі, вони отримуватимуть найточнішу інформацію про функціонування кори головного мозку, адже дитина перебуватиме у звичному для неї режимі.

Головний лікар дитячої міської лікарні Володимир Башек говорить, все це обладнання допомагатиме лікарям ставити точні діагнози на ранній діагностиці та підвищить якість лікувально-діагностичного процесу і реабілітації дітей.

Житомирський міський голова Володимир Дебой говорить, що для нього дуже важливо було оглянути разом із меценатами та лікарями новопридбане обладнання, яке вдалося придбати за рахунок міського бюджету (за рахунок економії коштів внаслідок проведення тендерів), Державного бюджету та спонсорської підтримки.

«Наші лікарі – одні із найкращих, а з новим обладнанням вони зможуть працювати ще краще, проводити діагностику більш точно, якісно та оперативно. Я вдячний кожному депутату, який розуміючи важливість і необхідність прийняття рішень для розвитку медицини, освіти, сфери ЖКГ, підтримують їх на сесії. Упевнений: на господарському рівні політиканства не має бути. Дякую депутатам, які це розуміють і відповідально ставляться до прийняття таких важливих для житомирян рішень», – сказав мер Житомира Володимир Дебой.

Отолярінгологічне відділення:

Лікувально-діагностична Лор-установка

Лор-крісло

 Медична камера для цілодобового збереження інструментів у стерильних умовах

Рентген-кабінет ПІД ЧАС ремонту (лютий, 2013 р.)

Рентген-кабінет ПІСЛЯ ремонту

Рентген-комплекс із цифровою обробкою зображення, зменшує дозу опромінення у 10 разів

Реоенцефалографічний комплекс для цілодобового обстеження кори головного мозку

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare