Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 482220
Прогноз погоди
Харчування дітей у дитячих садочках м. Житомира під контролем
16 жовтня 2013 року 12:22

 

Проблема харчування дітей у дитячих садочках Житомира, що загострилася упродовж останніх 3 днів, – комплексна. Вона виникла не лише як наслідок затримки проплат через казначейство, а й порушення умов договору постачальниками, розірвання із ними договорів та необхідності проведення нових тендерних торгів.

Зокрема, з понеділка до дитячих навчально-виховних закладів не привозили яловичини, оскільки нині триває тендер, бо попередній постачальник несвоєчасно подавав необхідну продукцію. Проте, говорити, що дітей не годували м’ясом не можна, адже їм надавали інші продукти з тієї ж групи, що відповідно до нормативних документів, є взаємозамінними, а також збільшували норми молокопродуктів.

Заступник міського голови Наталія Леонченко акцентує: проблема із харчуванням дітей у дитячих садочках є, але ситуація повністю контрольована, діти не голодують, адже отримують інші продукти із тієї ж групи, якщо певний вид м’ясопродуктів чи риби вчасно не був завезений. Вже завтра по завершенню тендерних процедур до дошкільних закладів відновлять постачання риби, яловичини та інших м’ясопродуктів. До 18 жовтня 2013 року затримка платежів через казначейство буде повністю ліквідована.

Разом із тим, зазначає заступник міського голови, конче необхідно вносити зміни до законодавства і змінювати систему організації харчування, відійти від тендерних торгів. Наталія Леонченко вважає, що існуюча система державних закупівель не дозволяє оперативно реагувати на виникнення проблем.

Директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук наголошує: гроші у бюджеті міста є, казначеї Житомира активно співпрацюють із міською владою і без затримок фінансують першочергові статті – заробітну плату та оплату енергоносіїв, а також батьківську оплату за харчування дітей. Ситуація із проплатами через казначейство у місті Житомирі краща, ніж у багатьох інших містах, а щодо дитячих садочків буде вирішена вже найближчим часом.

Інформацію, про те, що дитячі садочки мають достатню кількість продуктів із взаємозамінної групи для належного харчування, підтверджують і завідуючі дитячими садочками. Зокрема, дошкільні заклади у достатній кількості мають молокопродукти, крупи, овочі та фрукти, яловичину заміняють іншими видами м’ясних продуктів, зокрема, сосисками та курятиною. Натомість частина керівників ДНЗ нарікають на постачальників, які привозять продукти харчування із затримками, порушуючи всі терміни. Із такими постачальниками договори розривають, після чого оголошують нові тендери.

Завідуючі дитячих садочків наголошують: такі ситуації відбуваються не вперше, що пов’язано із системою державних закупівель та відсутністю жодного іншого, крім розірвання договорів, впливу на постачальника.

Керівники дивуються, що навіть звірям у зоопарках закуповують їжу без тендерів, то чому ж мають страждати діти?

В управлінні освіти повідомляють: надалі публікуватимуть інформацію щодо недобросовісних постачальників, які не виконують умови договору, а самі договори прописуватимуть із більш жорсткими вимогами.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare