Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5558
візитів всього: 481401
Прогноз погоди
Житомир показав Україні приклад євроінтеграції: Житомир і Плоцьк підписали Договір про побратимство
12 жовтня 2013 року 19:20

12 жовтня 2013 року для українського Житомира і польського Плоцька – історичний день. Саме сьогодні у рамках VІ Днів польської культури Житомирський міський голова Володимир Дебой і Президент міста Плоцьк Анджей Новаковський підписали Договір про встановлення партнерських стосунків у сфері культури, науки, освіти, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, економіки та діяльності самоврядування між містами Житомир і Плоцьк. Житомир таким чином навіть випереджає державу на шляху в Євросоюз.

«Реальні кроки починаються із дружби між містами, взаємообміном у сферах освіти, культури, спорту, конструктивної співпраці. Саме такими кроками ми довели свою співпрацю та як результат – сьогодні підписали Договір про побратимство», – сказав мер Житомира Володимир Дебой.

Президент міста Плоцьк Анджей Новаковський упевнений: співпраця міст буде ще тіснішою, адже цього хочуть громади міст, які в особі депутатського корпусу підтримали підписання угоди.

«Тепер Житомир і Плоцьк – міста-побратими. Вдячний житомирянам за теплий прийом. Приємно, що співпраця наших міст починається не просто з підписання Договору, вона почалася раніше. Договір офіційно підтверджує нашу готовність до ще тіснішої дружби між українським і польським народами», – відзначив Анджей Новаковський.

Житомир таким чином довів, що готовий рухатися у напрямку євроінтеграції і робить до цього реальні кроки. Ще рік тому під час офіційного візиту житомирської сторони до Плоцька мери підписали Лист про наміри до співпраці.

За домовленістю Володимира Дебоя із Анджеєм Новаковським, спортсмени Житомира вже двічі брали участь у Міжнародних чемпіонатах, що проводилися у Плоцьку, звідки привозили перші місця.

У рамках подальшої співпраці тепер уже місто-побратим Житомира – Плоцьк запрошує житомирських спортсменів-плавців взяти участь у Міжнародному чемпіонаті з плавання 22-23 листопада 2013 року.

Зі свого боку Житомир традиційно проводить Дні польської культури, до участі в яких приєднуються кращі художні колективи Плоцька. Надалі міста планують працювати ще тісніше і не лише у сферах культури, спорту, а й у всіх задекларованих у Договорі.

Нагадаємо 10 жовтня 2013 року депутатський корпус Житомирської міської ради одноголосно підтримав рішення про підписання Договору про побратимській відносини із містом Плоцьк. Мер Житомира Володимир Дебой подякував депутатам міської ради гідну позицію та вболівання за імідж свого міста.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare