Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477305
Прогноз погоди
Мер Житомира Володимир Дебой зустрівся із двома президентами
11 жовтня 2013 року 19:55

На запрошення міського голови Володимира Дебоя до міста Житомир з метою налагодження співпраці та у рамках Днів польської культури приїхали офіційні делегації із Республіки Польща на чолі із президентом м. Плоцьк Анджеєм Новаковським та президентом м. Битом Даміаном Бартіля.

Сьогодні, 11 жовтня 2013 року, керівництво міста Житомира зустрілися із керівництвом міст Плоцьк та Битом (Республіка Польща).

У рамках офіційної зустрічі сторони обговорили особливості та напрямки подальшої співпраці та розвитку дружніх взаємовідносин.

Президент міста Битом Даміан Бартіля наголосив, що і їх місто за прикладом Плоцька за мету ставить укладання договору про партнерські відносини із м. Житомир. Зокрема, м. Битом найбільше цікавить співпраця у сфері економіки та промислового розвитку.

«Я радий за своїх колег із м. Плоцьк, із якими ви вже завтра укладатимете Договір про партнерство. Сподіваюся, невдовзі Житомир і Битом також стануть містами-побратимами. Зі своєї сторони ми робитимемо все можливе, аби досягти цього», – запевнив Даміан Бартіля, президент міста.

Житомирський міський голова Володимир Дебой підтримує ініціативу колеги із Польщі. Мер міста наголошує, що Житомир уже має практичний досвід налагодження ефективної співпраці для отримання статусу міста-побратима.

Як акцентував Володимир Дебой, вже упродовж трьох років між Житомиром і Плоцьком налагоджені тісні відносини.

Першим кроком до реального підписання Договору стало підписання Листа про наміри щодо співпраці у рамках офіційного візиту житомирської сторони до Плоцька. За домовленістю Володимира Дебоя із Анджеєм Новаковським, житомирські спортсмени вже двічі брали участь у Міжнародних чемпіонатах із дзюдо та Міні-Євро-2012, що проводилися у м. Плоцьк, звідки привезли 9 призових місць, із яких 5 – перші місця.

Житомир зі свого боку постійно долучається до організації Днів польської культури та активно співпрацює із польською меншиною.

Нагадаємо, урочисте підписання Договору про партнерські стосунки між містами Житомир і Плоцьк відбудеться 12 жовтня 2013 року о 15.00 год. у Телецентрі під час Міжнародного фестивалю польської культури «Веселка Полісся».

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare