Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 482330
Прогноз погоди
У Житомирі з розумом використовують газ: ЦМЛ №2 зменшила споживання блакитного палива вдвічі
9 жовтня 2013 року 21:31

 

Відтепер центральна міська лікарня №2 м. Житомира забезпечена не лише стабільним, а й дешевим гарячим водопостачанням та теплом. На цьому наголошує головний лікар медустанови Віктор Павлусенко.

Під час робочого огляду котельні ЦМЛ №2 міським головою Володимиром Дебоєм головний лікар акцентує: завдяки проведеним КП «Житомиртеплокомуненерго» роботам, котельня економитиме 50% газу, а надійне тепло і гаряча вода подаватимуться не лише до корпусів міської лікарні, а й перинатального центру Матері й дитини.

Модернізовану та повністю автоматизовану котельню оглянув 9 вересня 2013 року під час робочого візиту мер Житомира. Володимир Дебой наголошує, що це – потужний і важливий крок у розвитку теплопостачання міста, адже передбачає не лише застосування енергоефективних сучасних технологій, а й умілого менеджменту та економного використання ресурсів.

Так, зменшення удвічі споживання газу в лікарні №2  досягли не лише завдяки встановленню сучасного обладнання, а й за допомогою часткового переходу на споживання електроенергії у час, коли це вигідно. Вночі (коли електроенергія найдешевша) встановлена автоматика споживає не газ, а електроенергію для нагрівання резервів води, яку потім використовують упродовж доби. Вдень газ використовують частково для опалення. Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» говорить, що так зручніше не лише для лікарні, яка зменшить витрати до 250 тис.грн. щороку лише на воді, а й для електростанцій, навантаження на які вночі суттєво зменшується.

«Ми демонтували старі димові труби, замінили застарілі котли сучасними, відновили трубу, встановили 42-тонну ємкість для резервного накопичення води та сучасну автоматизовану систему», – розповідає Дмитро Рогожин.

Таким чином котельня ЦМЛ №2 міста Житомира стала першою подібного роду в Україні, де уміло та з розумом використали не лише сучасні технології, а й тарифну складову.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare