Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481527
Прогноз погоди
Мер Житомира про нові соціальні картки: це не акція перед виборами
1 жовтня 2013 року 18:38

Житомирська міська рада перераховує цільові гроші на соціальні картки. У 2013 році в місті впроваджено картки, за якими соціально-незахищена категорія людей отримує допомогу.

Житомирський міський голова Володимир Дебой наголосив, що це неодноразові акції, які проводилися різними політичними силами напередодні виборів. Допомога є системною і буде здійснюватися постійно.

«Міська рада працює сьогодні над тим, щоб людина поважного віку відчувала себе, в першу чергу, потрібною у суспільстві. Соціальна картка є свідченням того, що людина потребує підтримки зі сторони держави, місцевої влади та отримує цю підтримку», – зазначив Володимир Дебой.

Для того, щоб люди, які потребують соціальної допомоги, могли отримати соціальну картку, їм необхідно лише один раз подати пакет документів. Раніше для оформлення допомоги потрібно було подавати документи щоразу і для кожної потреби окремо. Із впровадженням соціальної картки діють соціальні паспорти, що зберігають необхідну інформацію.

Наразі виготовлено близько 300 карток, на які з міського бюджету за певними соціальними програмами перераховуються кошти. Їх використання обов’язково є цільовим: на медикаменти, продукти харчування, різні лікарські послуги, серед них – зубопротезування. Використати ці кошти на інші потреби неможливо.

За словами мера Житомира, таке впровадження захистить житомирян і дозволить надавати допомогу саме тим людям, які цього потребують.

«Загальна сума, яку ми виділили на цей рік, становить близько 600 тис. грн. Але, виконуючи бюджет, ми маємо можливість цю суму збільшувати», – підкреслив Володимир Дебой.

За допомогою картки можна накопичувати свою пенсію, отримувати певні банківські пакети. Вона є гарантом безкоштовного пільгового проїзду.

На майбутнє міською радою заплановано розширення переліку послуг, на які можуть бути використані гроші із соціальних карток. Зокрема, заплановано підписання угод із окремими торговими мережами, що дозволить ветеранам і людям похилого віку отримувати суттєві знижки.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare